Buddi Play 2 Bluetooth Adapter Apple Carplay & Android Auto Review

5 maart 2024, laatste update op 5 maart 2024, 2.055 views Rapporteer
Product geleend +1

Adapter om je Apple Carplay draadloos te maken.
Dit is een veel goedkoper alternatief dan via Mazda dealer.

Pluspunten

• Stabiele verbinding
  • Draadloos - geen kabels
  • Mooi design

Minpunten

• Keuze/schakelen tussen telefoons

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik zou deze Buddi Play 2 Bluetooth Carplay Adapter 3,5 van de 5 sterren geven, nadat ik dit product enkele weken mocht testen.

Het is een compact doosjes waarin alles zit. Erg fijn is dat er zowel een USB-a als USB-c kabel is bijgesloten. Het installeren gaat trouwens erg makkelijk. Eventueel kan je gebruikmaken van de handleiding, maar eigenlijk is dat niet nodig.

Ik vind de adapter er mooi uit zien, maar het hoeft (helaas) niet in het zicht te liggen. In het kader van diefstal is het ook verstandig om het uit het zicht te laten. Het is allemaal erg compact, waardoor het ook niet in de weg ligt.

Als je een bedrade Carplay gewend bent, dan is deze draadloze oplossing erg fijn. Je bent namelijk niet gebonden aan (de lengte van) een draad. Het erg fijne is dat de verbinding erg stabiel is. Zeker in tegenstelling tot een bedrade variant. Bedraad aangesloten zijn er meer storingen als je telefoon iets verschuift waardoor de verbinding dan soms 'verliest'. Dit speelt bij de bluetooth variant dus helemaal niet.

Eenmaal gekoppeld is de reactietijd prima. Alle functies werken in mijn beleving foutloos. Wel is het zo dat de opstarttijd langer is dan bij de bedrade variant. Voor mij is het prima dat het soms tot een halve minuut duurt Je kan daar prima rekening mee houden.

Het opstartscherm verschijnt als je meerdere telefoons hebt gekoppeld. Standaard kiest de adapter de laatst gekoppelde telefoon. Je moet wel snel (binnen een paar seconden) de keuze voor een andere telefoon maken als je die wilt koppelen. Dat scherm zou wat mij betreft langer mogen blijven staan, zodat je makkelijker een keuze kan maken.

Ook is het voor mij niet bekend hoe je tussen de twee telefoons kan 'schakelen'. Dat heb ik nu opgelost door de bluetooth op één telefoon uit te zetten. Dan kan je daarna de andere kiezen. Of dit de beste manier is, weet ik niet. Mogelijk is er een andere/betere/snellere manier om dit te doen. Dat heb ik echter niet weten te achterhalen.

Samenvattend:
+ draadloos is erg fijn, maar zeker ook stabiel
+ niet beperkt door de lengte van draden
- opstartscherm verdwijnt snel
- overschakelen naar een andere telefoon is lastig

Heb jij ook een Buddi Play 2 Bluetooth Adapter Apple Carplay & Android Auto?

Kan in de reviews niet altijd zien of er mensen zijn die deze Buddi Play voor Wireless Android Auto (WAA) of Wireless Apple CarPlay (WAC) gebruiken.

Vraag die ik nog heb is: als je auto alleen(!) wired CarPlay ondersteund, kun je met deze box dan zowel WAC als WAA gebruiken? (er zijn boxen die dat doen, maar die worden vaak Android AI boxen genoemd en zijn wat duurder).

Verder over de wifi: de website meldt: "WiFi wachtwoord: '12345678'." (dit voor de reviewer die dit niet kon vinden :-)).