Philips The Xtra 65PML9008/12 Zwart Review
2 maart 2024, laatste update op 11 maart 2024, 1.186 views
Rapporteer
Product gekocht
Goede tv met miniled technologie, Beeld is uitstekend en weinig reflectie. ambilight werkt mooi, jammer dat er geen chromecast in zit. OS schijnt niet ideaal te zijn, maar plex en dergelijke draait allemaal prima,
Pluspunten
- Uitstekend beeld
- mooi design
- ambilight
Minpunten
- OS niet ideaal
- in sommige gevallen wat lichtlekken aan de randen
Beeld:
Dit is uitstekend, in sommige gevallen kreeg ik de indruk wat licht lekken te zien aan de onderzijde van het scherm, maar dat dat was alleen zichtbaar tijdens het in-uitschakelen of overschakelen van bron. Tijdens het afspeken van beeld is het absoluut niet zichtbaar.
Aansluitingen:
De meeste aansluitingen zitten achter op de tv. Let op dat je er dus nooit meer bijkomt als je de tv tegen de muur aan bevestigd. 2 HDMI poorten voor 120hz, maar 1 daarvan is tevens de eARC aansluiting. Als je dus een soundbar oid wilt aansluiten, ben je direct 1 van de goede aansluitingen kwijt.
ambilight:
Tsja, eerste tv met ambilight: het bevalt me wel, maar je kunt de kleur ook vastzetten en dimmen of helemaal uit schakelen.
OS:
1e reactie:
Je leest overal dat het niet ideaal is. Zelfs een 1 ster review gegeven op basis hiervan.. In mijn optiek overdreven. De tv is er voor bewegend beeld, dat doet ie prima. Apps zoals netflix, prime, plex en youtube zijn aanwezig en werken zonder problemen. Ik gebruik regelmatig plex en dat werkt allemaal zonder problemen. Het is hooguit irritant dat bepaalde zaken niet aanpasbaar zijn (zoals aanbevelingen voor netflix, wat ik niet heb)., maar de oplossing is vrij simpel: gewoonweg niet op klikken.
Ik zag verder alle applicaties staan die ik op een tv gebruik, maar het is raadzaam om te controleren of alle applicaties die jij gebruikt ook beschikbaar zijn.
Ik heb op basis van de reviews zelfs overwogen een nvidia shield aan te schaffen, maar bij nader inzien volledig onnodig, met twee klikken zit je in de gewenste applicatie, en dat ervaar ik als niet onnodig veel.
Aanvulling naar aanleiding van reactie: de plex app is dus gecapped op 4Mb 720p HD kwaliteit...da's eigenlijk gewoonweg zonde en word zelfs ik een beetje ongelukkig van.
Maar dit is wel weer een puntje om het OS van deze tv links te laten liggen en voor een oplossing a la nvidia shield te gaan.
Gaming:
Het beeld van de xbox series x knalt er wel echt uit. een genot om te gamen.
All in all, ik ben enthousiast en kan deze tv aanraden als je je tv gebruikt voor films, series en gamen en je minder bezig bent met het OS.