€ 49,- bij Megekko

Thermaltake Toughfan 12 Pro High Static Pressure PC Cooling Fan 2-Fan Pack, 120mm Review

28 februari 2024, laatste update op 28 februari 2024, 208 views Rapporteer

Prima product voor een redelijke prijs, zeker de 2-pack.

Pluspunten

• kwaliteit
  • best zwaar
  • superstil
  • Noctua kloon
  • goedkoop (in verhouding met Noctua ea)
  • strak ontwerp

Minpunten

• om de kabels had ik liever een sleeve gezien

Heb deze aangeschaft voor mijn Arctic Liquid Freezer II 240 die ik nu een paar weken in gebruik heb en toch in idle, dus op lagere snelheid een 'zingend' geluid maakte. Zouden Noctua's NF A12x25 inkomen, maar na wat speurwerk over fans bij deze uitgekomen.

Nu dus gewisseld met de standaard Artic fans (die helemaal niet slecht zijn, maar trek zulke geluiden gewoon niet) en is gewoon niets meer hoorbaar.
Zien er gewoon ook nog mooi uit en scheelt gewoon geld, ik vind het (ook mede door de 5 jaar garantie) een volwaardige Noctua kloon.

In de doos behalve de fans ook twee 'low noise adapters', een splitter 8 maal korte zelftap schroeven en 8 lange schroeven voor radiatormontage. Heb de originele schroeven van Artic gebruikt maar neem aan dat het gewoon redelijk spul is.
Aansluitkabels 4 pin en zijn platte 4 aderige kabels van 50 cm, had een sleeve netter gevonden maar bij mij maakt niets uit, want ziet de kabels niet.
Trillingsdempers zijn geïntegreerd en voelen zacht aan, schroef zinkt er netjes in weg.

Heb jij ook een Thermaltake Toughfan 12 Pro High Static Pressure PC Cooling Fan 2-Fan Pack, 120mm?

Mooie review. Heb ze nu zelf op mijn NZXT 240 AIO blok gezet. (Die fans van NZXT vond ik erg luidruchtig)

Heb nu 4 van deze fans (PushPull) op het blok en wat jij al zegt het geluid en zoemend geluid is volledig weg. Fans zijn inderdaad wel aardig kwa gewicht maar dat duid alleen maar op oerdegelijke fans.

Super blij mee.