€ 179,95 bij bol Plaza

ZTE MU5001 5G MiFi Review

26 februari 2024, laatste update op 26 februari 2024, 4.057 views Rapporteer

Ik was al een tijdje opzoek naar een zogenaamde Mifi router.
Ik werk veel op locatie met een laptop en dan is dit zeer handig.
Deze Mifi tikt voor mij elke box aan.
Buiten dat hij 5G heeft start hij redelijk snel op, heeft hij een Rj45 aansluiting en kan je hem tweaken via de web interface.
Ook heeft hij de mogelijkheid er externe antennes op te klikken.
Dit alles zit dan weer mooi afgewerkt onder dekseltjes.
Ook ziet hij er naar mijn inzien prachtig uit in vergelijking met zijn competitie.
Ik zou hem direct opnieuw kopen.

Pluspunten

• Compact
  • Zeer snel
  • Rj45 poort

Minpunten

• zwaarder dan andere
  • Formaat kan onhandig zijn

Als je vaak op locatie werkt en een betrouwbare, snelle internetverbinding nodig hebt, dan is deze Mifi-router echt iets voor jou.
Wat deze router onderscheidt van de rest, is zijn ondersteuning voor 5G-technologie.
Dit betekent dat je kunt genieten van supersnelle internettoegang, waar je ook bent, wat essentieel is voor efficiënt werken.

Een ander groot voordeel is de snelle opstarttijd. We weten allemaal hoe frustrerend het kan zijn om te wachten op apparatuur om op te starten, maar met deze Mifi-router ben je binnen enkele seconden online en klaar om aan de slag te gaan. Dit kan een groot verschil maken in je dagelijkse werkflow en productiviteit.

De router is ook uitgerust met een RJ45-aansluiting, wat een zeldzame maar uiterst waardevolle functie is in een draagbare router. Dit geeft je de flexibiliteit om te kiezen tussen draadloze of bedrade verbindingen, afhankelijk van je behoeften en de beschikbare infrastructuur.

Voor de tech-enthousiastelingen onder ons, biedt de router de mogelijkheid om aangepast te worden via een webinterface. Dit betekent dat je instellingen kunt tweaken om de prestaties te optimaliseren en de router precies naar jouw voorkeuren kunt instellen. Bovendien kun je externe antennes aansluiten om het signaal te versterken in gebieden waar de 5G-dekking misschien nog niet optimaal is.

Wat betreft het ontwerp, deze Mifi-router ziet er niet alleen goed uit, maar is ook praktisch ontworpen met dekseltjes die alle aansluitpunten netjes afdekken. Dit draagt bij aan de duurzaamheid en het gebruiksgemak van het apparaat.

Samengevat, deze Mifi-router is een uitstekende keuze voor professionals die vaak onderweg zijn. Met zijn 5G-ondersteuning, snelle opstarttijd, aanpassingsmogelijkheden, en stijlvolle, praktische ontwerp, zet het de standaard voor wat een draagbare router kan en zou moeten zijn.
Ik zou hem zonder twijfel opnieuw kopen en raad jou aan hetzelfde te doen als je op zoek bent naar de beste mobiele internetoplossing.

Heb jij ook een ZTE MU5001 5G MiFi?

Allereerst een mooie review! Dankje hiervoor.

Ik ben naar de opvolger MU5002 aan het kijken maar ik ga er van uit dat de software en functies wel overeen komen met de MU5001.
Nu wil ik eigenlijk heel graag weten of de VPN client in de MU5001 ook het OpenVPN protocol ondersteund. Ik zou het zeer waarderen als je mij dat kan vertellen.

[Reactie gewijzigd door SpitfireNL op 22 juli 2024 14:21]

Voor zover ik kan zien kan hij dit niet.
Zelf gebruik ik wireguard / tailscale op de toestellen die ik met de mifi router verbind.
Inmiddels gebruik ik hem nog intensiever dan toen ik de review schreef en hij laat mij nooit in de steek.