MSI MEG 342C QD-OLED Zwart Review
25 februari 2024, laatste update op 25 februari 2024, 330 views
Rapporteer
Product gekocht
Het is een enorm mooi scherm door een combinatie van het QD OLED paneel met HDR. HDR games en films zien er echt veel beter uit vergeleken met mijn andere IPS scherm.
Games die raytracing en HDR ondersteunen zijn echt geweldig op dit scherm, enige nadeel is wel dat je een flink goede GPU nodig hebt, al helemaal als je ook echt richting de 175 FPS wilt gaan.
Vergeleken met de twee concurende monitoren met hetzelfde paneel van Samsung en Alienware heeft deze van MSI een extra ingebouwde KVM switch en powerdelivery wat het thuiswerken met een laptop makkelijk maakt.
Pluspunten
- Geweldige kleuren met HDR
- Geweldige kleurencontrast door het QD Oled paneel
- Goede kijkhoeken
- Enorm vloeiend door lage response times en hoge refreshrate
- KVM switch
- Picture By Picture
Minpunten
- Vrij prijzig
- Irritante OLED Care popups
Het enige grote nadeel van een (QD) OLED paneel is de kans op Burn In, MSI heeft verschillende technieken om de kans hierop te verminderen en biedt 3 jaar garantie aan. Maar ik hoop toch wel dat een dure monitor als deze toch nog wat langer mee zal gaan. Een van deze technieken vraagt elke 4 uur of hij een pixel refresh kan doen (duurt zo 5 minuten), dit is natuurlijk goed dat het gebeurt, maar ik zou liever hebben dat ik deze refreshes bijvoorbeeld zelf zou kunnen plannen, bijvoorbeeld met wat desktop software zodat ik hem tijdens mijn lunch etc. in kan stellen ipv elke 4 uur.
Ik ben tot nu toe dus enorm tevreden over deze monitor, mijn enige echte zorg is dus het risico op burn in. Omdat deze techniek toch nog redelijk nieuw is, is het nog niet goed bekend hoe snel dit zich op lange termijn gaat ontwikkelen. De 3 jaar burn in garantie geeft me echter wel vertrouwen dat ik hier de komende jaren een enorm mooi scherm ga hebben.