€ 799,- bij Azerty

ASRock Radeon RX 7900 XT Phantom Gaming White 20GB OC Review

harlekein
20 februari 2024, laatste update op 20 februari 2024, 241 views Product gekocht

ASRock Radeon RX 7900 XT Phantom Gaming White 20GB OC

Mooie kaart voor een witte build. Op dit moment goede prijs/kwaliteit verhouding.

Pluspunten

• Temperaturen zeer acceptabel
  • Goede prestaties

Minpunten

• RGB best wel lelijk
  • Duur?

De videokaart die ik hiervoor gebruikte heb ik in 2017 gekocht voor de helft van de prijs en daar ben ik ver mee gekomen, maar het was tijd voor een nieuwe PC en daarmee een nieuwe videokaart.

Het is geen goedkope, maar gezien de markt en alternatieven ligt het wel goed binnen de norm.

Online las ik een aantal ervaringen met zeer hoge hotspot temperaturen. Het lijkt er op dat ASRock dat heeft opgelost, want de recente ervaringen tonen dat niet aan. Bij mij ook niet. Soms tikt deze kaart 92 graden aan, maar nooit lang.

Ik speel Cyberpunk 2077 op 3440 x 1440 90FPS met high/ultra settings. (Met enkel Ray Tracing reflections). De kaart presteert zeer goed en ik verwacht hier mee weer een flink aantal jaren vooruit te kunnen.

De RGB van de kaart kan alleen aangestuurd worden met ASRock software. SignalRGB of OpenRGB kan er niets mee. Ik heb het inmiddels heel licht op een vaste kleur gezet, want de spreiding bij het bovenpaneel ziet er niet echt mooi uit en de RGB bij de fans zie ik toch niet. Verder ziet de kaart er goed uit in mijn witte beeld met glazen zijpaneel.

De fans kunnen best luid zijn als ze boven de 50% uitkomen. Ik heb de curve dus redelijk laag en aggresief gezet.

Heb jij ook een ASRock Radeon RX 7900 XT Phantom Gaming White 20GB OC?