Edifier WH700NB (Zwart) Review
17 februari 2024, laatste update op 17 februari 2024, 2.075 views
Rapporteer
Product gekocht
Meestal koop ik koptelefoons van rond de 50 euro. Meestal heb je daar een prima model voor zonder allerlei overbodige poespas. Omdat ik toe was aan een nieuwe koptelefoon op zoek gegaan en uitgekomen bij deze WH700NB. 55 euro (op het moment van schrijven) én met ANC? Blijkbaar kan het, want Edifier doet het. Prima koptelefoon met uitstekend geluid.
Pluspunten
- Prijs
- Prima bouwkwaliteit
- Sluit goed af
- ANC + Ambient Mode
- Accuduur
Minpunten
- Geen software voor Windows/Mac
- Geen AUX
Ik ben geen super veeleisende gebruiker, behalve dat een koptelefoon comfortabel moet zitten. Zeker in de avonden heb ik meestal de koptelefoon op wanneer ik aan de PC zit (voor gamen of muziek) dus dan is het wel een pré als het gewoon lekker zit. Deze WH700NB is absoluut niet duur, maar biedt behoorlijk wat waar voor het geld. Hij sluit goed af rondom de oren, heeft ANC en een Ambient Mode die omgevingsgeluid door laat, knopjes op de rechter schelp om alles te bedienen, de accu gaat lang mee en je kunt hem opladen met een USB Type-C kabel. Hij klinkt ook gewoon goed, zeker als je de kosten in je achterhoofd houdt. Maar op dat gebied doet Edifier het sowieso wel goed. Bouwkwaliteit voelt degelijk aan, ook al kun je de koptelefoon inklappen, maar da's een feature die ik niet ga gebruiken.
Het is wel jammer dat Edifier alleen een app heeft voor Android en iOS en dat je op Windows geen software hebt. Geen dealbreaker, maar dat had beter gekund. En hij heeft geen AUX of optie te verbinden via USB Type-C. Wederom geen dealbreaker, maar dat betekent wel dat wanneer ie leeg is je niet snel een kabel erin kunt prikken.
Voor dit geld ga je denk ik niet echt wat beters vinden. Er zullen ongetwijfeld betere modellen zijn, met betere noise canceling en meer features, maar daar betaal je dan ook voor.