€ 94,50 bij SWW Computer

Ubiquiti UniFi U6+ Review

10 februari 2024, laatste update op 28 maart 2024, 1.775 views Rapporteer

WIFi systeem voor de bedrijven of consumenten die kwaliteit op prijs stellen. Door de vormgeving viel de zender in eerste instantie niet eens op, mijn vrouw had niets gemerkt.

Pluspunten

• Mooie vorm
  • Durf je ook in de woonkamer aan de muur te hangen
  • ideaal voor de tweakers onder ons
  • PoE

Minpunten

• controller software nodig voor beste prestaties
  • onderdeel van compleet ecosysteem
  • Heeel veel instelmogelijkheden
  • Geen zigbee
  • BLE alleen voor instellen te gebruiken

De reden om onze wifi punten te vervangen was niet alleen meer snelheid, maar ook dat ik van al die voedingsadapters af wilde.
Na wat gezoek uiteindelijk gekozen voor Unifi, eerst in de garage toen dat goed liep deze U6+ gekocht.
In de tussentijd de controller software op de Synology NAS geïnstalleerd en daarmee de configuratie van de U6+ en het netwerk gedaan.
Het aantal instellingen dat je kunt aanpassen is groot en voor thuisgebruik misschien te veel.

In eerste instantie viel de snelheid tegen, ik kon geen snelheidsverschil merken. Totdat ik zag dat ik mijn VPN software geactiveerd had op mijn telefoon. Toen die uitstond, verdubbelde de snelheid.
Uiteindelijk meet ik 500Mbs op 10m van de zender en nog altijd ruim 300Mbs op 15m van de zender.
Bij lange na niet de snelheid waarmee wordt geadverteerd, maar meer dan voldoende. Voorheen had ik 2 accespoints nodig om in de hele woonkamer wifi te hebben.

Volgende stap is het vervangen van de U6+ door een U6 Pro voor beneden. De U6+ gaat dan naar het trapgat van de zolder en moet ik zien of daarmee voldoende dekking heb. Anders plaats ik nog een derde AP.

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi U6+?

Hi,

Kan je jouw punt m.b.t. "geen zigbee" toelichten? Houdt dat in dat ik met deze AP mijn hue lampen niet kan bedienen en dus een andere AP nodig hebt?
Deze AP en de meeste andere AP's hebben geen zigbee zender om als repeater voor het zigbee netwerk te dienen. Volgens mij had je, toen ik zocht, maar één AP met een ingebouwde zigbee zender die via de netwerk verbinding zijn ding deed.
De reden dat ik naar die functionaliteit zocht had te maken met een bij vlagen instabiel zigbee netwerk en slechte dekking in de garage achter in de tuin.
Ik heb het uiteindelijk opgelost door een viertal zigbee repeaters te kopen die veel beter werken dan de zigbee GU10 lampen of de schakelaars. Sindsdien een snel en stabiel netwerk.
Even of topic, maar ik zou HUE loslaten en op HomeAssistant overstappen, dat ik que privacy ook een betere keuze.

[Reactie gewijzigd door Mk23 op 26 augustus 2024 15:15]