€ 184,- bij Mobiel.nl

Motorola Moto G84 5G, 12GB ram, 256GB opslag Midnight Blauw Review

8 februari 2024, laatste update op 8 februari 2024, 586 views Rapporteer

Voor het geld, een redelijke telefoon, met helaas véél bloatware.

Pluspunten

• Prestaties
  • Prijs

Minpunten

• Bloat

3 van 5 sterren (Voldoende)
Voor het geld, een redelijk toestel. Snel, meer dan genoeg ruimte voor iemand die geen spelletjes speelt of social media rommel nodig heeft. Karig qua accessoires, met een simpel silliconen hoesje voor de achterzijde, een lader en bekabeling. Prima, meer is ook niet nodig.

Geluid en microfoon zijn degelijk. De mensen die ik tot nu heb gesproken zijn goed te verstaan en horen mij wederzijds ook goed.

De camera werkt prima, maar ik gebruik een telefoon om te bellen, dus verder kan ik er niks over zeggen.

Hét grote nadeel zit hem in de software - de producent zet er allerlei rommel op, van Candy Crush tot Motorola's eigen troep. Gelukkig is dit te omzeilen door, waar mogelijk, deze programma's te verwijderen. De rest kan worden uitgeschakeld, zodat deze niet meer opstarten of aanspreekbaar zijn.

Alleen Motorola's eigen launcher is niet te verwijderen - een alternatief wordt niet meegeleverd en de "gratis" launchers op Play zijn geen alternatief (tenzij je reclame wilt).

Al met al, er valt mee te werken, maar voor diegene die een échte Android willen, lijkt Google's Pixel tegenwoordig de enige optie, gezien de bloat die elke ontwikkelaar er op lijkt te moeten zetten...

Heb jij ook een Motorola Moto G84 5G, 12GB ram, 256GB opslag Midnight Blauw?