HYTE Y70 Touch Snow White Review

3 februari 2024, laatste update op 3 februari 2024, 648 views Rapporteer

Beste design case waar ik mee heb gewerkt, geen scherpe randen en bijna alles perfect met genoeg ruimte voor radiatoren om een 14900k met 4090 te koelen. Het scherm is meer dan alleen een gimmick, wat me wel verbaasde.

Pluspunten

• Strakke, kwaliteits afwerking
  • Scherm is prachtig, software ziet er leuk uit
  • veel ruimte voor custom loop
  • HWInfo64 past perfect op het scherm
  • PCI riser standaard bij de kast

Minpunten

• bodem grill heeft geen standaard space bevestigings punten
  • connectors op moederbord deels slecht/niet bereikbaar als de GPU is geinstaleerd
  • Nexus software is inefficient (uitzetten met benchmarking)
  • bodem kabels niet (wit) gesleeved
  • geen volle hoogte PCIE kaarten mogelijk naast de GPU

Na 6 jaar een nieuwe custom loop, oorspronkelijk het plan om m'n oude case te gebruiken maar toen struikelde ik over deze kast die net iets kleiner is dan m'n vorige Thermaltake view 71 TG case.

Er zitten bij de case geen ventilatoren, dus die hoef je niet te demonteren (doelgroep zijn mensen die een perfect ogende pc willen en dan wil je de fans op je radiators en kast gelijk hebben zodat ook de rgb effecten perfect bij elkaar passen), maar het is wel een extra kosten post.

De ruimte in de kast is prima voor een lucht gekoelde 4090, maar zelf vind ik het de ideale kast voor een custom loop. Ik heb gebouwd met een Inno3d 4090 ultra, z790 Formula moederbord met 14900k, fans Lian Li 140 (x5) 120 (x3) AL v2, Heatkiller reservoir en cpu block, radiatoren s140 EK, p280m EK, Heatkiller 360-L Steel.

Installatie in de kast is redelijk makkelijk. Wel heb ik eerst de kabels gesleeved omdat je de zwarte kabels kon zien in de bodem. Tevens zijn er voor sommige fan setups wat trucjes nodig (3x120 in de bodem kan met moeite, 2x140 past beter). De grommets voor de bekabeling zijn zo uitgevoerd dat ze optisch de inkijk in het psu gedeelte goed afschermen

De enige problemen tijdens de bouw waren de montage van het reservoir, fans en connectors. In standaard kasten zitten er op de bodem meestal bevestigingspunten op standaard fan afstanden, de plastic grill heeft daar geen rekening mee gehouden. Zeker in de bocht achter het scherm niet. Tevens is de plastic bodem erg flexibel en dik dus de standaard schroeven van de isolatie rubbers pasten niet. beetje getweak nodig om dat passend te krijgen. Als laatste puntje, zorg dat je je moederbord kast/usb header/audio en rgb aansluitingen aan de onderkant aansluit voor je videokaart er in komt. Je kan daar zeker met een lucht gekoelde kaart niet bij (splitter kabel op RGB is een goed idee). Verder geen drama, erg soepele build.

Voor de koeling heb ik een 140 buiten de kast met 12mm buizen door bestaande openingen, een 280/44mm rad in de boven kant en een 360/45 rad aan de zijkant. Water blijft tijdens stress tests onder de 34 graden (delta van max 10 graden tot nu toe... de kamer word wel warm met een 4090 en 14900k)

De voeding is een Thermaltake Toughpower GF3 1200W Snow, de kleur wit zit net naast die van de kast, maar het is niet storend. Wel kwam ik er achter dat de Cablemod kit voor de Thermaltake 1200W GF3 niet past. Ik raad aan om gewoon een goede voeding te nemen ipv een witte en de achterkant te verven als het storend is.

Eind resultaat ben ik zelf erg blij mee.

Heb jij ook een HYTE Y70 Touch Snow White?

Zeker mooi gedaan, heb alleen wel een vraag m.b.t. de videokaart.
We weten allemaal dat water omlaag komt door zwaartekracht.
Is het niet zo dat het water (ook al is het een full-loop) teveel neerwaartse kracht ervaart in het koelblok, waardoor de koelprestaties teveel in het geding komen ?
De pomp zorgt dat die druk irrelevant is (dit blok wil graag een hoge flow)