Kobo Nia Zwart Review
2 februari 2024, laatste update op 2 februari 2024, 366 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik heb mijn Kobo Nia nu een jaar en ben er superblij mee. Hij gaat met me mee op reis en 's avonds kan ik met het gedimde backlight lezen totdat ik in slaap val. Dit gaat veel beter dan met het licht van de gemiddelde mobiele telefoon.
Pluspunten
- achtergrondverlichting
- licht gewicht
Minpunten
- wifi updates trekken batterij leeg
- kan snel vastlopen
De Nia geeft 6GB opslag. In mijn geval betekent dat dat ik hem tot de nok toe heb volgestouwd met 1500+ epubs. Waar ik ook ben, ik heb dus altijd iets te lezen. Tijdens een vlucht is dat ideaal, want de batterij trekt het makkelijk als je 13 uur achter elkaar zou wilen lezen.
Het enige minpuntje wat ik heb ontdekt is de software. De automatische update functie kan je batterij leegtrekken als hij via WIFI geen verbinding kan krijgen. Ik heb dat dus uitgezet. Ook heb ik in het begin wel eens vastlopers gehad als ik per ongeluk de lettergrootte te snel veranderde en de Nia dat niet kon bijhouden.
Ik vind zelf de touchfunctie soms niet helemaal intuitief of traag en ik druk wel eens naast een functie. De Nia bedienen met een pen met rubberen puntje is dan een betere optie.