€ 69,- bij Azerty

Cooler Master Qube 500 Flatpack Zwart Review

31 januari 2024, laatste update op 1 februari 2024, 227 views Rapporteer

Als fanatieke tweaker mocht ik de Cooler Master QUBE 500-behuizing flink aan de tand voelen, nadat ik eerder al blij was met hun NR200P case. Bij het uitpakken viel meteen op dat alle mogelijke installaties op de zijflappen staan. De installatie, inclusief goed doordacht kabelbeheer, duurde 45 minuten en resulteerde in een moderne kast met veel mogelijkheden.

Pluspunten

• Stevig materiaal
  • Super veelzijdig in installatiestijlen

Minpunten

• Het vastzetten van elk los paneel kan moeilijk zijn voor een first time bouwer.

Als enthousiaste tweaker kreeg ik de kans van Cooler Master om de Cooler Master Qube 500-behuizing uitgebreid te testen. Ik heb eerder ervaring gehad met hun NR200P case en omdat dat mij goed was bevallen, was ik benieuwd!

Bij het uitpakken van de doos zie je aan de zijflappen wat voor installaties er allemaal mogelijk zijn. Zelf koos ik voor de standaardopstelling, omdat ik de case toch onder de tafel heb en verder niet kijk naar wat er in zit. (Let daarom ook niet te veel op het gemis van kabelmanagement. Het proces ging erg soepel. Per stap is er een linkje naar een video als je de QR code in de doos scant. Hierdoor kun je de video’s bekijken en het letterlijk 1 op 1 volgen.

De kast is erg ruim. Nou heb ik een AM4 mini itx board, dus misschien maakte dat ook al veel makkelijk, maar ik had er nog zeker een aantal fans in kunnen proppen.

Het ontwerp van de case is trouwens leuk, met een soort cirkelraster om de ventilatie te maximaliseren. Het zijpaneel is tempered glass. De case is wel iets zwaarder dan andere cases die ik gehad heb, maar het zorgt wel weer voor een meer premium feel. Net zoals je dat hebt als je een Macbook in handen hebt vs. een plastic laptop.

Wat betreft de installatie was het proces soepel en probleemloos. De ruimte voor componenten was royaal, waardoor ik zonder moeite mijn grafische kaart en andere hardware kon plaatsen. Door de gaatjes valt er voldoende licht naar binnen, zodat je kunt zien waar er iets geschroefd moet worden.
Het kabelbeheer was ook goed doordacht, met voldoende mogelijkheden om kabels netjes weg te werken en een opgeruimde look te behouden. Op het laatst, moet je er wel voor zorgen dat je een magnetische schroevendraaier hebt, want de schroef moet eerst door de bovenkant om het vast te kunnen zetten.

De installatie duurde 45 minuten. Dat was dan met 10 minuten uit elkaar schroeven van de CPU cooler, omdat hij eerst niet wilde starten, maar ook het herinstalleren ging soepel. De Qube 500 is een mooie en moderne kast die vooral veel flexibiliteit biedt. Het zou mooi zijn als ik de tempered glass kant ook kon vervangen voor hetzelfde cirkelpatroon, maar dat is een kwestie van smaak.

Heb jij ook een Cooler Master Qube 500 Flatpack Zwart?