€ 19,90 bij bol

Logitech G203 Lightsync Zwart Review

27 januari 2024, laatste update op 27 januari 2024, 313 views Rapporteer
Product gekocht 0

Een redelijke muis met toch wat tekortkomingen. Zie uitgebreide toelichting.

Pluspunten

• Schuift soepel
  • Muiswiel heeft overtuigende klik

Minpunten

• Muiswiel en aanwijzer niet altijd geregistreerd

3 van 5 sterren (Voldoende)
Allereerst moet je weten dat ik de G203 heb gekocht om een Logitech (optische) muis te vervangen die ik ongeveer 20 jaar heb gebruikt. De voornaamste reden hiervoor was dat het muiswieltje niet meer goed functioneerde.

Nu ik de G203 heb, functioneert het muiswieltje nog steeds niet vlekkeloos, en dat is teleurstellend. Zo nu en dan wordt het scrollen niet geregistreerd in games. Daarnaast wordt de muisaanwijzer ook af en toe niet geregistreerd tijdens normaal gebruik. Dat had ik ook bij mijn oude muis, maar het lijkt nu wat vaker voor te komen.

In het configuratiescherm onder 'Apparaten en printers' wordt overigens een verkeerd icoontje (toetsenbord) toegewezen aan de muis. Geen idee wiens schuld dat is, van Microsoft of van Logitech?

Verder valt er weinig te zeggen. Hij doet het verder prima. Geen idee waarom er verlichting op zit. Heb me er niet in verdiept, maar je kunt het gewoon uitzetten via G HUB. En de software neemt niet veel geheugen in beslag.

Of ik nog een keer een Logitech ga nemen? Ik denk dat ik dan voor een ander merk ga.

Heb jij ook een Logitech G203 Lightsync Zwart?

Kan je met het scrollwheel ook naar links en rechts klikken? Om te schuiven in een excel sheet bijboorbeeld?
Heb net zelf even gekeken in Excel, maar je kan gewoon op de muiswielknop klikken en dan kun je met de muis zelf zijwaarts scrollen.
Thanks voor je reacties! :D
Niet standaard. Je kunt wel het een en ander toewijzen aan knoppen in de software van Logitech. In ieder geval onder Toewijzingen -> Systeem. Succes!