€ 30,13 bij Amazon.nl

Cherry MW 4500 Review

26 januari 2024, laatste update op 26 januari 2024, 324 views Rapporteer

Ivm acute RSI gaan shoppen naar verticale muis. Prima prijs/kwaliteit wanneer deze niet na een paar weken al stuk was (scroll wheel / linker muisknop ghost clicks). Zonder dit probleem wegen de voordelen voor mij zwaarder dan de nadelen. Helaas had ook het vervangende exemplaar er vrijwel direct last van dus ik ben nog op zoek naar een alternatief.

Pluspunten

• Prijs
  • Comfortabele grip
  • Licht
  • Perfect fit voor 18 cm hand

Minpunten

• Gaat helaas snel stuk dankzij vuil in het scroll wheel (ghost scrolls/clicks)
  • Plastic grip ipv rubber
  • Licht
  • Noise clicks
  • Geen pink rest

2 van 5 sterren (Slecht)
Voorheen: Logitech G903. Andere accessoires voor muis: Logitech G Powerplay en Roccat Rest. Deze ook gebruikt icm dit product. Daarnaast altijd arm rustend op armleuning stoel.

Hoe ervaren ben ik met (pointer) input devices? Ik heb in mijn leven ervaring gehad met diverse input devices waaronder Gameboy Classic, een joystick (eind jaren 80), een muis met 2 knoppen en een draadje (ook eind jaren 80), div touchpads, IBM/Lenovo trackpoints, MMO muizen, handhelds (volledig qwerty toetsenbordje, resistief pennetje), dumbphones, smartphones, afstandsbedieningen, noem maar op. Als ik in het verleden last kreeg van RSI (dat gebeurde wel eens, vandaar dat ik ook bijvoorbeeld de Gameboy Classic noem), en ik nam vervolgens betere houding aan, regelmatiger pauzes ed. (inclusief eerst eerst een langere meerdaagse pauze tot de pijn verdwenen was) dan ging het weg.

Deze keer niet. Touchpad MBP niet meer te gebruiken. Logitech G903 ook niet meer te gebruiken. Dus gaan shoppen naar verticale muis, en uitgekomen op deze qua prijs/kwaliteit en om het te proberen. De klachten verdwenen als sneeuw voor de zon! Na enkele weken begon het gezeur met deze muis. Eerst kreeg ik last van ghost scrolling. Op zich tijdens browsen niet altijd ernstig. Tijdens gamen kan het inzoomen inhouden. Uiteindelijk begon het ook steeds ernstiger te worden en dus deze keybinds uitgezet. Daarna kreeg ik last van ghost clicks op de linkermuisknop. Dat is wel dusdanig ernstig dat ik het product niet kan gebruiken in een productieomgeving. Gelukkig (in dit geval) bij Amazon gekocht dus ik kon het ook na 2 weken nog terugsturen. Gedaan, en vervangend exemplaar ontvangen. Daar was ik tevreden mee, maar al snel (eigenlijk direct) begonnen de ghost scrolls weer, en het begon ook ernstiger te worden. De rest van het proces heb ik niet meer afgewacht; deze gaat ook terug en ik wil mijn geld terug.

Daar baal ik van, want.... behalve dat deze muis mijn RSI problemen oploste (ook bij intensief gebruik) ligt deze muis prettig in mijn hand (bijna 18 cm). Het voelt iets goedkoop aan, en de clicks zijn noisy en dat is jammer maar dan nog is deze muis het waard. Bijvoorbeeld een Logitech Lift heeft rubber en relatief silent clicks. Echter deze lijkt iets kleiner te zijn en ligt helaas niet zo fijn in de hand als de Cherry MW 4500. Het is verder out of scope om alternatieve producten te behandelen (m'n zoektocht gaat verder) maar het komt er op neer dat de Cherry MW 4500 dusdanig prettig in de hand ligt dat deze ook met de nadelen fijner werkt dan de Logitech Lift. Behalve dus dat probleempje dat vuil in de scroll wheel gaat zitten en voor ghost clicks/scrolls zorgt. Dat is helaas een dealbreaker.

Als het product het een jaar uit zou houden (ze slijten nou eenmaal) dan kreeg deze makkelijk 4/5 sterren. Nu was het een prima aankoop ivm de acute RSI maar helaas niet meer dan dat.

Heb jij ook een Cherry MW 4500?

Fijn om iets over producten van het merk Cherry te lezen en vervelend voor jou dat je van dat vervelende RSI zo'n last heb.

Heb in het verleden ook wel eens gedacht om zo'n type muis te kopen maar nooit gedaan ook daar zijn veel problemen zo als ik dat lees, ik stam nog uit de tijd van het rubbere balletje in een muis en begonnen met een Commodore64 en Amiga500.

Het merk Sherry ben ik tegengekomen toen ik in een computer winkel zag dat het toetsenbord voorkeuzetoetjes had onder de gebruikelijke toetsen net op de rand, omdat ik nog een Logitech MX5500 bord gebruikte met een muis die gewoon in een dockingstation gezet moest worden om op te laden [vind dat beter dan zo'n USB stekkertje] op dat toetsenbord zitten 3 toetjes voor een mediaspeler etc. die ik in de instellingen voor copy/past all select kon zetten maar omdat hij zowat overleden was vond ik het jammer die functies niet meer te hebben.

Vandaar dat ik nu een Cherry bord heb [2e als reserve] met daar ook een muis bij DW5100 de muis is niet te vergelijken van die Logitech MX5500 dus ligt die in de kast, toetsenbord werkt fijn en ben blij met het merk Sherry.

Sterkte en succes met vinden van een muis waar je geen of minder klachten van RSI zal hebben,

Sander ...
Dank voor je bericht. Het schoonmaken van de rubberen balletjes staat me nog bij. Bij intensief gebruik werd ik er gek van. Maar als (destijds) roker mag ik niet klagen, en dat was tenminste schoon te maken. Deze Cherry muis komt rotzooi in en is niet schoon te houden of maken. Althans, ik zag niet hoe deze eenvoudig is open te maken.

Ik heb enkele verticale muizen gekocht bij Amazon. Momenteel test ik de Logitech MX Vertical. Deze ligt voor mij fijner in de hand dan de Logitech Lift. Zelfs voor mijn vrouw (kleinere handen) is de Lift te klein. Vooralsnog ben ik positief over de Logitech MX Vertical. Al zijn de reviews m.i. niet mals gezien na een jaar het rubber zou uitdrogen. Dit icm de prijs (zo'n 80 EUR) en toch een premium merk vind ik dat vooruitzicht teleurstellend. Kijk een muis van 30 EUR van een niet-premium merk die het een jaar uit zou houden is niet duurzaam maar wel een betere prijs/kwaliteit. Momenteel ben ik werkloos geworden; bij een nieuwe werkgever zou ik dergelijk materiaal (gezien het belang) wel vergoed kunnen krijgen.