Gelid Solutions Glacier RGB Review

25 januari 2024, laatste update op 25 januari 2024, 107 views Rapporteer

Voor het geld ziet er leuk uit, qua prestaties bedenkelijk!

Pluspunten

• Prijs

Minpunten

• Installatie fans
  • niet echt duidelijke handleiding
  • Geen bescherming backplate tbv moederbord

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Heb deze koeler aangeschaft voor even een weekje overbruggen naar mijn nieuwe AIO en later voor reserve koeler.
Installeren gaat prima, tot je bij de fans aankomt, beter haal je de hele moederbord eruit, want je gaat de hele boel bij elkaar vloeken. Na dat ik de meuk eindelijk goed had zitten en de PC aanzette had ik gelijk een storing, alle fans op 100% en verder niets doen, kon het alleen uitschakelen via de schakelaar op de PSU. Blijkt dat de backplate (hoewel dik in de lak) sluiting maakte op het moederbord en heb er zelf een plaatje kunststof tussen gemaakt, en maar hopen dat het moederbord of erger de GPU niet gebraden was...
Gelukkig starte het wel gewoon weer op, maar qua koelprestaties, (5800x non oc) is het gewoon ruk! Ja als je een Noctua 14mm casefan vol laat draaien voor en achter de koeler, dan heb je nog 'iets' van prestatie, zwaardere games zou ik afraden, bij ETS2 zit het dik in de 80 graden (was met mijn oude AIO 62). De fans draaien ook snel op 100% en zelfs bij fancontrol is het bijna niet af te stemmen.
Al met al een miskoop en gelukkig maar 6 dagen hoeven te gebruiken. De RGB heb ik niet getest, dus kan daar niet over oordelen.

Het zal gerust een goed koelertje zijn voor Ryzen 3 of 5 en de beloofde TPD van 220W ga je echt niet halen.
Leuk als reservekoeler voor mij, niets meer en niets minder.

Even een toevoeging, heb even met een open case geprobeerd voordat ik het eruit trek voor de goede orde, en zelfs dan tikt ETS2 de 71 graden aan..
Zelfs als reservekoeler gaat het hem niet worden, staat als het aan mij ligt zo snel mogelijk op MP.

Heb jij ook een Gelid Solutions Glacier RGB?