Chuwi FreeBook 360° 13.5'' N100 Review

24 januari 2024, laatste update op 24 januari 2024, 962 views Rapporteer

Uitstekende fanless laptop. Slechte service en slechte ondersteuning.

Pluspunten

• Display
  • Fanless
  • Verlicht toetsenbord
  • Formaat

Minpunten

• Coil whine,kreetching,buzzing,crackling
  • Geen klantenservice
  • Geen "garantie"
  • Geen drivers beschikbaar

Inleiding
Ik ben een grote liefhebber van 10" minilaptops Asus EEE laptops, Asus VivoBooks. Mijn voormalige Asus L200H laptop is al een poosje onbruikbaar traag en ik ben al een poosje op zoek naar een vervanger. Mijn eisen waren eigenlijk hetzelfde als wat de oude mini laptops waren; fanless. Ik heb afgelopen jaren diverse mini laptops gekocht en geretourneerd omdat ze niet goed bevielen. Ik kwam tot de conclusie dat een SSD. een verlicht toetsenbord en een redelijk goed scherm tot 14" ook eisen waren. De meeste chromebooks hebben dit maar bij windows laptops is deze combinatie zeldzaam. Eigenlijk zijn ultrabooks de enige opties en die zijn erg prijzig.

Tussen de blackfriday deals zag ik de Chuwi Freebook N100 staan voor €300 en die heb ik besteld bij de Chuwi EU webshop..

Beeldkwaliteit
De laptop heeft een prachtig hoge helderheid IPS Touch-screen. Het is een fijn scherm om in het donker achter te werken.

Prestaties, Design en bouwkwaliteit
Het is een mooie laptop, hij is stevig, praktisch en snel. Het touchscreen werkt super.

Accuduur
Bij browsen en office activiteiten is de accuduur 4 tot 6 uren.

Geluid
De speakers zijn van gemiddelde kwaliteit. Niks mis mee.

De laptop is fanless, dus je verwacht geen enkel geluid uit de laptop maar er komt toch geluid uit. Ik heb geen idee waar het geluid vandaan komt maar in een stille ruimte kun je coil whine,skreetching,buzzing,crackling achtige geluidjes uit de laptop horen komen. Je hoort het amper maar het geluid is er zeker.

Service en support
Voor de gekke geluidjes heb ik contact gezocht met de Chuwi support desk maar ik krijg geen enkele reactie. Op forums is te zien dat gekke geluidjes wel eens vaker voorkomen en dat er door de support desk geen support verleend wordt. Er zijn een aantal gebruikers die de laptop voor reparatie opgestuurd hebben maar de laptop vervolgens maanden tot een jaar lang kwijt zijn en hem uiteindelijk in dezelfde staat weer terug krijgen.

Ik was ook van plan de drivers te updaten maar de Chuwi support website voor downloads laad niet en de support desk reageert niet op vragen om drivers beschikbaar te stellen.

Op forums staan ook veel reacties van mensen die hun laptop niet meer kunnen gebruiken na windows versie upgrade of herinstallatie omdat de hardware niet herkend wordt en er geen drivers beschikbaar zijn.

Ik gebruik de laptop heel veel, vooral op de bank en in bed. Hij bevalt echt heel goed. Alles werkt goed en snel.
Dus als je geluk hebt en het goed gaat heb je voor weinig geld een hele-hele-hele fijne laptop.
Als er wat aan de hand is kun je hem weggooien.

Heb jij ook een Chuwi FreeBook 360° 13.5'' N100?