SwitchBot Curtain U-Rail 2 Wit (2-pack) Review

20 januari 2024, laatste update op 20 januari 2024, 172 views Rapporteer

Switchbot levert leuke producten voor home automation systemen.

Pluspunten

• werkt prima
  • accuduur
  • makkelijk te monteren
  • Support

Minpunten

• lawaai
  • lawaai
  • komt soms tot stilstand zonder reden.

Switchbot maakt een simpele handeling, luier... Interesse gekregen in het versimpelen van het gordijn proces... Na het lezen van diverse reviews verscheen 'per toeval' een advertentie op Tweakers voor 2 bots voor 75 euro, amper gebruikt (zie https://tweakers.net/aanb...in-u-rail-2-zwart-2x.html ). Waarom niet, voor dat bedrag wilde ik het wel testen dan wel gebruiken.

Netjes verpakt pakket ontvangen en vervolgens aan de slag. Montage was kinderspel. Conform de instructies de bot gemonteerd in de metalen u-rail. App gedownload naar m'n mobiel en via bluetooth het kalibratie proces doorlopen. Aan het eind van het kalibreren begon het geneuzel. Kon de configuratie niet (opslaan en) wegschrijven naar hun cloud. "Finish" knop reageerde niet. Zoeken op het net, aha uiteraard ben ik niet de enige! Helaas, een oplossing was er, blijkbaar, niet? Aangeboden oplossingen deden niets voor mij. Voor alle zekerheid de FW gecontroleerd (v3.3) en contact opgenomen met Support (Joyce). Zeer behulpzaam persoon die, na een kort interactie, vervolgens de nieuw FW had gepushed (v6.4).

Per haar instructies, beide bots een harde reset gegeven om vervolgens opnieuw te kalibreren. Intussen leek het mij handiger om eerst even de bot te testen zonder gordijn. Na 10sec. het proces afgebroken ivm het lawaai dat hij produceerde. Vermoedelijk stonden de nekharen overeind, bij de bovenburen. Wat een lawaai! Had nog 'geluidarme' gordijn runners gekocht in de hoop dat geluid daardoor zou verminderen maar helaas, het was de bot zelf die een ijdele muzikale poging ondernam.

Kortom, leuk product met, in mijn belevenis, goede ondersteuning. Overweeg deze door te verkopen en dan over te stappen op een Switchbot I-rail echter dien ik dan aan de slag te gaan met een flexibel gordijnrail en de u-rail van het plafond te halen.

Dikke zucht...

Heb jij ook een SwitchBot Curtain U-Rail 2 Wit (2-pack)?

Ik heb ze al jaren en bevallen prima, herrie heb ik nooit gehoord, misschien je rails eens nakijken.
Een keer instellen en daarna alleen maar lol van. Gekoppeld met Homey en google en alles loopt automatisch als het donker worde gaan de gordijnen dicht en s 'morgens weer open. Willen we iets anders vragen we dit aan Google. Prima product.