€ 192,18 bij Amazon.nl

Sony WF-1000XM5 (Zwart) Review

16 januari 2024, laatste update op 16 januari 2024, 1.882 views Rapporteer
Product gekocht 0

Zeeeeer trieste ervaring met Sony. ...meneer u moet kunnen aantonen dat u de oortjes niet gestolen heeft. Wij kunnen natuurlijk geen gratis service bieden aan dieven..... Dan zakt de moet je toch helemaal in de schoenen......

Pluspunten

• goed geluid

Minpunten

• snel kapot
  • zeer slechte service
  • zitten niet lekker

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Zeeeeer trieste ervaring met Sony. Eerst had ik de Sony WF-1000XM4 maar daarvan liet de buitenschaal al snel los en deze zat niet lekker. Maar goed toen de WF-1000XM5 gekocht. Zou beter werken en beter passen. Na een paar maanden deed 1 kant het niet meer en stuurde ik het ter reparatie op. De aankoop bon had ik niet meer maar dit model was pas een paar maand uberhaupt op de markt waardoor het onmogelijk buiten de garantietermijn kon zijn. Maar toen belde Sony mij op....meneer u moet kunnen aantonen dat u de oortjes niet gestolen heeft. Wij kunnen natuurlijk geen gratis service bieden aan dieven..... Dan zakt de moet je toch helemaal in de schoenen...... Dat je producten achter elkaar slecht lijken te zijn kan, vette pech, maar dan vervolgens jou uitmaken voor dief om geen garantie te hoeven geven. Ik probeer het nog eens hogerop maar zoals het nu er naar uitzien zijn ze een decennialange trouwe klant nu helemaal kwijt!

Heb jij ook een Sony WF-1000XM5 (Zwart)?

Het enige dat over het product gaat is volgens mij: "Na een paar maanden deed 1 kant het niet meer en stuurde ik het ter reparatie op.". Deze review is vooral een tirade tegen de service van Sony c.q. ongepast als review van de WF-1000XM5 oortjes.

Ik dacht dat iedereen hier wel wist dat in Nederland een bon of factuur fungeert als garantiebewijs. Als je die niet hebt moet je jezelf aankijken en niet de fabrikant. Sony staat mijns inziens in haar recht hier.

Sony maakt je niet voor dief uit, maar verdedigt hier waarom ze dit beleid voeren. 'Je zou een dief kunnen zijn' is iets anders dan 'Je bent een dief'.
Niet online gekocht? Ook geen pin bevestiging van de betaling?
Wat denk je zelf? Tuurlijk moet je een bon kunnen laten zien. Anders kun je iets kopen bij winkel X en laten repareren bij winkel Y onder het mom van “maar jullie verkopen ze ook”. Verwijder deze review.
He nextgen als je goed gelezen had begreep je dat ik niet met winkel x of y communiceerde maar met Sony zelf.
Zo lang je garantie hebt moet je communiceren met de winkel waar je ze hebt gekocht, niet met Sony. Als mijn videokaart het begeeft ga ik toch ook niet met Nvidia bakkelijen?
Ik begrijp een aantal zaken niet van deze recensie. Of eigenlijk lijk het geen recensie te zijn, maar een rant tegen Sony. Wat ik niet begrijip:
- Weten mensen niet meer dat een kassabon in de meeste gevallen óók het garantiebewijs is?
- Waarom gelijk naar Sony opsturen? De winkelier waar het product verkocht is, is normaal gesproken de eerste aanspreekpunt.
- Je kan de aankoop ook proberen aan te tonen via bv de bankafschrijving of het kassasysteem van de winkelier. Dat lijkt niet gebeurd te zijn.

Sorry, maar het klinkt toch ietwat dubieus.
Ik ben blij te lezen dat wanneer mijn Sony producten worden gestolen er geen aanspraak op garantie kan worden gemaakt. In deze tijd vind ik het vrij ongeloofwaardig wanneer je een aankoop niet kunt aantonen en als dat toch zo is, beter jezelf de les lezen en niet de producent.