€ 287,- bij Amazon.nl Marketplace

Poco X6 Pro, 12GB ram, 512GB opslag Geel Review

16 januari 2024, laatste update op 21 januari 2024, 2.365 views Rapporteer

Als je goede prestaties wilt maar geen €800+ uit wilt geven aan een mobiele telefoon, dan raad ik deze zeker aan! Voor minder dan de helft van dat bedrag (nu nog even met de vroege-vogel-korting).

Pluspunten

• Netwerk
  • Prestaties
  • Scherm
  • Prijs/kwaliteit
  • Accu/stroomverbruik

Minpunten

• Vingerafdrukscanner i.c.m. meegeleverde screenprotector werkt slecht

Inleiding
Sinds gisteren (15/1/2024) heb ik deze telefoon in mijn bezit.
Mijn vorige telefoon was de Poco F3 (8gb/256gb) en dit is toch wel een aardige stap vooruit.
Allereerst is het scherm duidelijk beter, maar ook de ontvangst. Dat laatste was bij de F3 echt ondermaats. Bij deze dus niet. Ook in een koelcel heb ik nog steeds prima bereik en kan ik gewoon een telefoongesprek voeren alsof ik gewoon buiten sta.

De voornaamste reden dat ik weer voor een poco ben gegaan ondanks dat de verbinding met het netwerk bij de F3 zo ondermaats is? De prestaties zijn met stip het best in deze prijscatagorie! Ik moet dit alleen nog wel wat beter testen, maar tot nu toe gaat een flink spel als Star Rail prima met de instellingen op hoog en de verversing op 60hz, zonder enige haperingen tot zover...

Camera (foto's volgen)
De camera werkt prima, maar niet onwijs goed, wat te verwachten was aangezien de focus duidelijk bij gaming/multitasken ligt, niet bij fotografie.

Accu/verbruik
Uiteraard loopt de batterij de 1e paar dagen sneller leeg - Oja, ik heb me op deze telefoon helemaal nog niet ingelogd op tweakers! - bijvoorbeeld. Je gebruikt het toch meer. Desondanks haalt ie met dit naar mijn idee extreme gebruik toch zeker een ruime dag. Bluetooth en NFC staan ook constant aan met de helft van de tijd een box gekoppeld (op werk) en constant mijn smartwatch (JBL Boombox 3 en Samsung Watch4 classic voor degenen die het willen weten). De batterij/stroomverbruik is naar mijn idee dan ook prima in orde.
Het laden gaat ook snel, bij mij was ie van 0 naar 100 binnen 3 kwartier.

Update 20-1-2024
Ik heb de accu nu 2x leeggetrokken en volgeladen en de laatste keer laden is nu ruim 2 dagen geleden en ik heb nu nog 21% over. Ik gebruik het nu normaal en de bluetooth en NFC staan nog steeds constant aan. Ook draai ik gewoon muziek op werk via deze telefoon en speel ik spelletjes in de pauze.
Ik kan dus wel zeggen dat de accu met normaal gebruik prima 2 dagen meegaat.
Update 21-1-2024
Nu al meer dan 2,5 dag verder. Ik heb het nog een klein uurtje gebruikt, verder heeft ie wat rust gekregen. De batterij staat nu op 8%. 2,5 dag met normaal gebruik gaat dus ook nog prima! Ik zet zelf nooit dingen uit/aan om de batterij te sparen, dus dat heeft geen invloed.

Bescherming - zowel softwarematig als fysiek - en buitenkant van de telefoon
Er zit standaard ook een screenprotector op en een hoesje bij. De vingerafdrukscanner heeft er toch wel aardig moeite mee, maar met de screenprotector er af doet ie het een stuk beter. Het is wel jammer dat je moet kiezen tussen betere bescherming of een goed werkende vingerafdrukscanner.
Het hoesje is daarentegen wel helemaal prima. Alle 3 de knopjes werken gewoon nog steeds zoals het hoort, het sluit goed aan, niks op aan te merken.
Gebruik je liever geen hoesje? Ik ook niet, daarom heb ik de gele variant genomen. De anderen hebben een plastic achterkant wat een onwijze vingerafdrukmagneet schijnt te zijn. Daarom dus voor de "vegan leather" optie gegaan, wat eigenlijk niet eens in de buurt van leer komt. Ik hoopte toch op meer grip aan de achterkant, maar helaas.
Maar geen last van vingerafdrukken en ik vind geel en zwart sowieso wel een mooie combinatie.

Last but not least: het geluid.
Hierdoor werd ik toch wel blij verrast voor een semi-goedkope telefoon. Natuurlijk is het geen hifi systeem, maar ik vind dat er voor een telefoonluidspreker erg goed geluid uit komt.

Mochten er nog vragen zijn, ik zal mijn best doen om die te beantwoorden.

Heb jij ook een Poco X6 Pro, 12GB ram, 512GB opslag Geel?

Zit ook te denken om deze aan te schaffen.

Twijfel nog aan de opslag.

Is het toestel via de Poco website gekocht? En werd het toestel snel bezorgd?

Groeten ,
Michael
Toen ik het kocht was het verschil maar 30 euro tussen 8GB/256GB en 12GB/512GB. Dat is niet veel geld voor wat je erbij krijgt, dus dit zou ik zeker doen.

De levering duurde 3 dagen en ja, ik heb het gekocht bij de Poco website.

Ik ga nu ook nog wat aanpassen in de review wat betreft de accu.
Bedankt voor de info. De accu lijkt een pluspunt.
Vind Fotografie wel leuk, maar heeft niet de prioriteit. Dan denk ik dat ik ook voor dit toestel ga. Zat nog te twijfelen tussen de Xiaomi Redmi 13 pro+, maar die is meer gericht op Fotografie.

[Reactie gewijzigd door MRoubos op 22 juli 2024 22:03]

Ook ik heb getwijfeld of ik in de voorverkoop voor 30 euro extra voor de 12GB/512GB versie zou gaan maar heb gekozen voor 8GB/256GB. Had de F2 pro met 6GB/128GB en liep nog (net) niet tegen opslag issues aan. Met een verdubbeling denk ik weer een paar jaar vooruit te kunnen. Maar ik ben het met je eens het is een minimale meerprijs en daarmee een goede deal.
Mi.com is de site. Of via Amazon, of Belsimpel.
Ik kreeg zelfs inruilkorting, 75 voor mijn X3nfc.
Levering via mi.com gaat vlot, maar niet in 2 dagen.

[Reactie gewijzigd door Fijnisdat op 22 juli 2024 22:03]

Bedankt. Ik zit te denken om deze telefoon te kopen. Ik heb nu een Poco F2 pro, al bijna 4 jaar en die wordt nu wat minder met accu en beschadigingen. Maar ik ben er nog steeds tevreden over en denk bij Poco te blijven. Heb jammer genoeg de voorverkoop gemist.
Heb je de mi app geinstalleerd en mi punten verzameld? Dan kun je die voor korting gebruiken. Ik had 3224 punten en dat was 32,24 korting 😄.
Ik bofte meer, 5 jan jarig, mocht 10% verjaardagskorting meepakken.
Bestellen zie boven of via de app (de poco app helpt je daar niet bij, alleen de mi app)