One For All Smart Control 5 Review
16 januari 2024, laatste update op 16 januari 2024, 220 views
Rapporteer
Product gekocht
De te bedienen apparaten per activiteit zijn beperkt instelbaar. Het activeren van een activiteit werkt niet erg handig. De knoppen maken weinig geluid, wat echt een pluspunt is. Alleen zijn ze in weinig licht slecht afleesbaar door de grijze tekst op zwarte knoppen.
Pluspunten
- mooi design
- knoppen maken weinig geluid
- IR leerfunctie
- macro-functie (voorgeprogrammeerde toetsenreeks)
Minpunten
- knoppen moeilijk afleesbaar
- activiteiten beperkt instelbaar
- activiteit activeren omslachtig
3 van 5 sterren (Voldoende)
Je kunt op deze afstandsbediening 3 activiteiten instellen: tv, film en muziek. Alleen zijn de te bedienen apparaten per activiteit beperkt instelbaar. Hierdoor kunnen de activiteiten 'film' en 'muziek' niet gebruikt worden in combinatie met een STB (settopbox, bijvoorbeeld een kabeldecoder zoals HUMAX). In mijn geval: ik kijk tv en luister digitale radio via de HUMAX. Dat is dus niet onder te brengen onder 2 verschillende activiteiten.
Als je onder de knop 'muziek' met een macro je apparaten instelt, wordt ook de HUMAX netjes op 'radio'-mode gezet. Alleen kan je de HUMAX vervolgens niet bedienen met de afstandsbediening.
Verder werkt het activeren van een activiteit niet erg handig. Je moet op de knop 'activity' drukken totdat het lampje onder de juiste activiteit brandt, dan 3 seconden wachten en daarna wordt de activiteit pas uitgevoerd. Als je de activiteit nogmaals wilt activeren (omdat je niet lang genoeg op je apparaten gemikt hebt), moet je nogmaals bovenstaande actie uitvoeren.
Door bovenstaande beperkingen heb ik toch gekozen voor de One For All Evolve 4 en deze teruggestuurd. De Evolve 4 lijkt beperkter met 2 activiteiten, maar doordat je elke knop kunt voorzien van een macro, kan je daarmee een willekeurige knop de actie 'radio' laten uitvoeren en kan je je STB wel bedienen.