Logitech MX510 Optical Mouse Blauw (USB) Review

gamepower2005
17 september 2006, laatste update op 17 september 2006, 1.095 views

Logitech MX510 Optical Mouse Blauw (USB)

Hij ligt goed in de hand en zeker in het begin glijdt hij over je muismat als een ster op het ijs. De knoppen klikken goed en het scrollwiel draait lekker.

Later als er wat vuil enzo onder de muis komt doet hij het wat minder lekker, maar nog steeds goed. Dit effect kan bij mij misschien vergroot zijn, omdat ik een steelpad gebruik. Als er dan een zandkorreltje o.i.d. onderkomt, kan je stoppen met gamen, en de muis/steelpad schoonmaken.

De drivers van logitech werkten niet echt goed bij mij, hoewel ik niet 100% zeker ben dat dat aan hun ligt. Feit blijft dat de logitech driver soms uit is gevallen, en ik het met de standaard Windows driver moest doen (ong. 8x in 2 jaar). Opnieuw opstarten helpt meestal. Wat ook raar is, is dat de cursor steeds stapjes neemt van 2-3 pixels, je kunt niet alle pixels bereiken.

Nu ik de muis zo'n twee jaar in gebruik heb, laten de glij-voetjes-stickers aan de onderkant van de muis los. Ik zal binnenkort eens naar de service afdeling bellen, hopenlijk hebben ze een nieuw setje liggen.

Al met al ben ik toch tevreden over deze muis, maar ik kan hem niet echt aanraden. Als ik opnieuw een muis koop, koop ik een andere.

Pluspunten

• Ergonomie
  • Meer dan genoeg knoppen
  • Knoppen werken goed

Minpunten

• Voetjes laten los
  • Driver valt soms uit (zonder verdere waarschuwing)

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Logitech MX510 Optical Mouse Blauw (USB)?

Driver valt soms uit (zonder verdere waarschuwing)
Ik heb deze muis nu ook 2 jaar en heb altijd de Logitech drivers gebruikt, ik heb alleen nog nooit van dit probleem last gehad. Heb je dit met meerdere windows-installs gehad?
Dit moet aan je sensitivity-settings liggen, of omdat je dus de verkeerde drivers gebruikt. Ik kan heel precies met mijn muis rondjes draaien om ieder puntje op een 'i'.
Ik ondervind dus geen van de problemen die jij opnoemt, zelfs de voetjes zitten allemaal nog vast, en dat ondanks intensief gebruik. Mijn eindoordeel is dan ook een stuk positiever dan de jouwe; de fijnste muis die ik ooit in mijn bezit heb gehad
Nee. Ik zou niet weten waarom je windows niet opnieuw zou mogen installeren, maar dit is de enige install die m'n harddisk ooit gekend heeft.

Ik gebruik de standaard driver van de Logitech website voor de MX510.

Ik kan inderdaad niet alle pixels bereiken. Dit is inderdaad ontzettend raar, maar het ligt niet aan m'n sensitivity settings. Dat was natuurlijk het eerste waar ik aan dacht, het verlagen van de sensitivity heeft geen enkel effect, het maakt het fenomeen alleen maar duidelijker. Ook de acceleration setting veranderen heeft geen enkel effect. Hij slaat gewoon consequent enkele pixels over. Ik meen mij overigens te herinneren dat ik hier in het begin geen last van had, maar dat is dan wel alweer een tijdje geleden.

Ik heb op de website van Logitech gekeken, en ze nemen zelf geen serviceklachten aan, tenzij je bent doorverwezen door de winkel. Probleem is dat ik m'n bon van paradigit niet meer heb, en ik ben bang dat ze zonder bon er weinig aan zullen doen.. Maar misschien heb ik nog een garantiebewijs van de muis..
Ik heb de MX510 muis zelfs al 2,5 jaar. Werkt nog altijd probleemloos, ook de drivers doen het uitstekend bij mij. Enige probleem is dat de glanzende blauwe laag nogal gauw vettig/vies wordt.

En die voetjes zitten er bij mij nog steeds uitstekend onder. Ik gebruik als ondergrond een kaal bureau. :)

Zie ook mijn review
Anoniem: 120284 17 september 2006 14:02
Wil net zeggen, ik heb ook geen problemen met de MX510 en gebruik hem ook al 2 jaar. :Z
Anoniem: 175356 17 september 2006 14:19
ik heb de mx 510 sinds hij op de markt kwam voor 79.95
dus +- 3 jaar..
drivers werken perfect .het instellings programma is simpel maar zwaar effectief.
het is ook zo dat nu bij mij de voetjes niet meer zwart maar zilver kleur hebben..en krassen maakt in het buro.

geen reden om een negatieve beoordeling te geven..
een top muis met top prestaties.zeker toen hij uitkwam was er nix vergelijkbaars..razor zuigt..

de grip en handligging is befaamd van logitech.!!
dat zilver zit onder de zwarte voetjes en kan dus betekenen dat of de zwarte voetjes bij jouw eraf gevallen zijn of helemaal versleten zijn.
In elkgeval om het krassen etc te voorkomen en om ervoor te zorgen dat hij weer goed glijd koop een setje glidepads of teflon tape om erop te plakken.
Het werkt perfect en is niet duur
Zelf heb ik de MX510 al ruim 2 jaar en heb er geen problemen mee.
Aan de zijkant waar ik mijn duim vast houdt slijt het wel op den duur > gebruikssporen.
Vroeger was de zijkant van plastic i.p.v. rubber of iets dergelijks.