Awair Element Review

hydex
9 januari 2024, laatste update op 10 januari 2024, 705 views Product gekocht

Awair Element

De awair element bevat goede sensoren pm2.5 , voc, temperatuur, luchtvochtigheid en een algemene lucht kwaliteitsscore. en heeft een prima prijs kwaliteit verhouding. D.m.v. de locale api kun je zonder internet verbinding lokaal de waardes uitlezen in home assistant of je eigen project

Pluspunten

• Prijs kwaliteit
  • Locale API

Minpunten

• App connectie problemen
  • Algemene luchtkwaliteit score is wat vaag
  • Je kan de lokale api alleen activeren via online account

Ik heb lang gewacht op een goede aanbieding. De awair element is alleen te koop via Amazon die regelmatig coupons uitdeelt.
Het product voelt degelijk aan. Ik vind het design mooi en je kunt de awair ook gebruiken als klok. De bijgeleverde app is prima, behalve dat er soms connectie problemen zijn. Hier heb ik echter geen omkijken naar omdat ik de awair met home assistant heb gekoppeld via de lokale api. Hierdoor kan ik de uitgaande data blokkeren en wordt er geen data van mij verzameld. Je kunt met de fijnstof waardes pm2, chemicaliën voc, temperatuur, luchtvochtigheid en een algemene awair luchtkwaliteit score inzien. De laatste vind ik wat dubieus. Als de temperatuur laag is dan gaat de score naar beneden, terwijl dat voor mij niet zo interessant is. Ik kijk dus voornamelijk naar de pm2.5 waarde ivm allergieën.

Heb jij ook een Awair Element?

Het is volgens mij een bijna "lokale API".
Je moet een account aanmaken (Cloud) om e.e.a. voor de Awair meter in te kunnen stellen (o.a. wifi). Daarna werkt die lokaal. Dus als Awair failliet gaat en de Cloud uit de lucht dan kun je de Awair niet opnieuw instellen!
Ja klopt. Je moet eerst de app installeren, daarna een account aanmaken en daarna via de app de lokale api activeren. Die staat niet standaard ingesteld. Ook als je de wifi instellingen wilt wijzigen moet je eerst het device resetten en moet je de procedure opnieuw starten. Dus eenmaal ingesteld ben je lokaal bezig. Veranderd je wifi of moet je om een andere reden het device resetten dan heb je een afhankelijkheid. Heb hem als negatief punt toegevoegd aan mijn review

[Reactie gewijzigd door hydex op 24 juli 2024 12:04]

Ik heb er ook eentje. Zeer tevreden mee en toen ook met een coupon aangeschaft (€99) maar €149 (of zelfs €199) vind ik teveel.

Die gekke score is ook wel verwarrend ja en temperatuur is simpelweg een van de factoren. Tussen de 18-22 graden geloof ik is dit goed. Daarbuiten niet meer.

Ik gebruik hem voornamelijk om co2 en ook pm 2.5 te meten en werkt prima 👍.
hey!
Hoe werken die coupons van Amazon? Ik probeerde zelf wat te googelen maar kwam enkel op deze lege pagina. Zou super fijn zijn als je me in de juiste richting zou kunnen wijzen

[Reactie gewijzigd door ExtinctTrouble op 20 november 2024 10:08]

Ik zou ook graag weer een coupon vinden waardoor ik er een voor €100 kan aanschaffen. SIndsdien niet meer gevonden.