€ 826,20 bij Amazon.nl Marketplace

Iiyama G-Master GB3467WQSU-B5 Zwart Review

9 januari 2024, laatste update op 9 januari 2024, 742 views Rapporteer

De gold-standard voor high-performance ultrawide monitors buiten de OLED-klasse.

Pluspunten

• Schitterend beeld
  • Volledige functionaliteit
  • Goede klantenservice

Minpunten

• Firmware issue (opgelost)

Presteert enorm goed op hoge resolutie, heeft HDR-mogelijkheden en de overdrive (i.v.m. ghosting) is aan te passen op wat je nodig hebt.

Twee elementen maken dat ik deze monitor extra hoog beoordeel:
- voor degenen die oudere games willen spelen zonder ultrawide ondersteuning, kan de monitor via het eigen menu worden ingesteld om zich voor te doen als een ander aspect ratio. Wil je bijvoorbeeld 4:3 games spelen, kan je dat instellen. Dan wordt de monitor opgepikt zijnde zo.

- de klantenservice van Iiyama is geweldig. Ik had het bekende probleem waarbij Freesync witte flitsen veroorzaakte bij gebruik op de native resolutie en refresh rate. Iiyama heeft binnen een paar dagen een nieuwe monitor geregeld. Geen poespas.

Al met al zal ik in de toekomst vanaf nu, altijd iiyama overwegen als eerste keus. Ga zo door.

Heb jij ook een Iiyama G-Master GB3467WQSU-B5 Zwart?

Je zegt: "Ik had het bekende probleem waarbij Freesync witte flitsen veroorzaakte bij gebruik op de native resolutie en refresh rate. Iiyama heeft binnen een paar dagen een nieuwe monitor geregeld. Geen poespas"

Had je toen ook Nvidia G-sync (compatible) in de Nividia Control panel aangezet? Zo ja, is de flickering nu ook weg na het verkrijgen van een nieuwe monitor? Zo nee, heb je ook flickering als jij die setting wel aanzet?
Het had uiteindelijk te maken met het aansluiten van méér dan één monitor. Mijn vriendin had een dual monitor setup met gsync aan op de ene en niet de andere. Ik ben niet technisch onderlegd genoeg om te weten wat/hoe, maar als je dual monitor gaat moet je gsync uitzetten. Toen deed hij het prima.

Inmiddels is er geen probleem met het nieuwe apparaat, overigens!