Wordt verwacht

Samsung Galaxy Book3 Ultra NP960XFH-XA3NL Review

haans013
9 januari 2024, laatste update op 9 januari 2024, 662 views Product gekocht

Samsung Galaxy Book3 Ultra NP960XFH-XA3NL

Conclusie; ondanks de prijs ben ik er enorm blij mee! Vooral ook de zakelijk uitstraling die die mee brengt was voor mij erg belangrijk. Kijk je puur prijs/prestatie zijn er zeker laptops die beter uit de bus komen. Maar als je de looks, feeling, bouwkwaliteit en gewicht mee pakt is dit echt een topproduct voor zijn prijs.

Pluspunten

• Voelt erg stevig
  • Zeer straks design
  • Licht voor wat er in zit
  • Samsung koppeling met Tab/Telefoon etc is gaaf
  • Dankzij Samsung Promo gratis Tab erbij gekregen
  • Mega snel
  • Makkelijk open te maken voor bijplaatsen/vervangen SSD
  • BIOS erg makkelijk

Minpunten

• Behoorlijk prijzig
  • SSD upgrade zelf doen, niet kiesbaar
  • Windows 11 Home, heb meteen een Pro licentie erin gezet
  • BIOS weinig mogelijkheden

De laptop voelt echt goed aan, beetje een MacBook feeling geeft het wel.
Strak design, stevig design, stralend scherm en heldere kleuren.

Het Ecosysteem van Samsung om je Tablet als 2de scherm te gebruiken werkt geweldig en ook het delen van foto's/video's tussen de laptop en mobiele telefoon werkt vlekkeloos.

De BIOS is erg duidelijk en overzichtelijk maar heeft weinig opties. De missende opties staan wel al goed ingesteld dus ik mis er niets aan.

Bij het opstarten Windows 11 Home meteen geüpgraded naar Windows 11 Pro aangezien ik de laptop óók zakelijk wil gebruiken.

De prijs is aanzienlijk maar als je het geld hebt en kunt missen, dit is echt een enorm krachtige laptop voor het gewicht en met prachtige afwerking.

De resolutie is erg hoog, wat in principe alleen maar positief is maar gebruik van schaling binnen Windows (150%) is vrijwel noodzakelijk om een werkbare laptop te hebben. Voorzien heb ik nooit dergelijke schaling gebruikt, altijd 100% gehad maar in de praktijk werkt het gewoon prima.

Games die ik doe draaien vlekkeloos en goed ( League of Legends, Counter-Strike 2, Warzone ) en anders kun je natuurlijk DLSS gebruiken om je FPS te boosten.

Heb jij ook een Samsung Galaxy Book3 Ultra NP960XFH-XA3NL?

Thanks, mooie review. Nu na een maand geen rare dingen tegen gekomen?
Nee eigenlijk niet. Vind het echt een geweldig ding. 2de scherm met een tablet is ook echt super!
@haans013

Bij normaal kantoorgebruik. (browsen, excel, word, slack en Team meetings)

Hoe warm wordt het toetsenbord?
Hoeveel geluid maakt de laptop?
Hoe lang gaat de batterij ongeveer mee?
Goedemiddag.

Vind dat moelijk te beoordelen zo 1 2 3.
Je hebt verschillende modussen. In de standaard modus is hij behoorlijk stil. In high performance gaan de ventilatoren harder draaien en doet het meer.

Ik kan een hele werkdag van 9 uur ermee werken maar zit meestal aan een docking en tussendoor meetings. Als ik een meeting heb van 4 uur heb ik niet dat de batterij bijna leeg is. Maar een volle werkdag op alleen batterij wordt wel veel denk ik.
@haans013 Bedankt voor de snelle reactie.

Ik zat heel erg te twijfelen tussen de MSI Stealth IA 16 Studio en de Samsung.
De MSI bied wat betere hardware nieuwere CPU en hij wordt minder geknepen qua wattage.
Maar nu ik hem heb, ben ik er niet zo blij mee en wil ik hem toch gaan omruilen voor de Samsung.
De batterij gaat maar 3-4 uur mee, het toetsenbord zelfs bij batterysave mode wordt onaangenaam heet en de webcam is echt slecht. Ik stuur een team aan in India en videobel dus veel, dus die moet gewoon oké zijn. Zeker niet slechter dan mijn Dell XPS uit 2018.

Je bent dus nog steeds blij met de Samsung nu je er 5-6 maanden op werkt?
Ja zeker, heel blij mee!