€ 793,- bij Twaiko

Lenovo ThinkVision P34w-20 (met webcam, 62DCRAT3EU) Zwart Review

5 januari 2024, laatste update op 5 januari 2024, 661 views Rapporteer

Mooi en handig scherm met goed beeld!

Pluspunten

• Thinkvision kwaliteit / Design
  • TrueSplit functie
  • USB-C Hub
  • Webcam inbegrepen

Minpunten

• Scherm gaat niet altijd direct automatisch aan, P27-H deed dat wel

Ik heb deze monitor gekocht als vervanging voor m'n Thinkvision P27-H20 die ik 3 jaar lang met veel plezier heb gebruikt voor thuiswerken. Omdat m'n moeder een nieuw scherm nodig had, had ik een excuus om te upgraden en omdat de USB-C hub en de schermkwaliteit/design me goed zijn bevallen keek ik vooral naar Thinkvision schermen.

Ik werkte altijd met een 14'' Thinkpad op een standaard naast m'n 27'' scherm (met name voor Teams) maar het leek me ook wel wat om een extra breed scherm te hebben zodat je makkelijker meerdere dingen naast elkaar hebt en niet steeds heen en weer hoef te kijken wanneer ik in een meeting zit. Omdat ik vaak mn scherm deel met collega's en dan ook graag nog schermruimte voor mezelf wil houden was de TrueSplit functie van dit scherm perfect, windows ziet het scherm als 2 fysieke schermen waardoor je dus 1 helft kunt delen. Hiermee is ook direct het issue opgelost dat je een heel breed scherm deelt, wat niet voor iedereen goed leesbaar is op een 16:10 laptop bijvoorbeeld. Dit was eigenlijk de grootste zorg die ik had en die door deze optie perfect is opgelost.

De beeldkwaliteit is eigenlijk gelijk aan de P27-H die ik had en voor mij prima. Mooi rustig beeld en het formaat is voor mij perfect, ik gebruik hem voornamelijk voor thuiswerken en wat licht thuisgebruik. Ook is het scherm uiteraard goed in hoogte te verstellen en past deze weer mooi bij m'n werk Thinkpad en prive Thinkcentre.

Ten slotte was het voor mij een fijne verassing dat er ook een webcam bij zat (Thinkvision mc50) aangezien ik nu mn laptop dichtgeklapt houdt. Dit stond er op Tweakers ook bij, maar verder zag ik dit nergens in de specs terug. Anders had ik deze los moeten kopen dus een meevaller.

Ik hoop hier nog vele jaren plezier van te hebben.

Heb jij ook een Lenovo ThinkVision P34w-20 (met webcam, 62DCRAT3EU) Zwart?

Interessant scherm. Zou je zeggen dat dit beter werkt dan 2 losse 24inch schermen?

Ik zit op mijn kantoor te zoeken naar een andere oplossing dan 2 24inch schermen naast elkaar. Ik zou het het liefst beide vervangen voor 1 scherm met usb c dock.

Kan je wat meer vertellen over dat TrueSplit? Normaal kan je in windows toch ook gewoon windowsknop+pijltje link/recht gebruiken om je vensters mooi uit te lijnen?
Wat is het nu van dat windows 1 scherm als 2 losse schermen zien dan? Zodat je per deel van je scherm een resolutie in kan stellen?
Persoonlijk vind ik dit inderdaad fijner werken, wel zul je per helft wat minder horizontale ruimte hebben dan met 2x24'', dat is wel iets om rekening mee te houden. Voor mij geen issue, 1 helft van een 34'' 21:9 is voor mij voldoende voor het meeste wat ik doe, zo niet kun je hem uiteraard eenvoudig wat breder maken. Je hebt een naadloos geheel en het geheel staat wat mooier, minder kabels etc. En uiteraard ook meer verticale ruimte dan met een 24'' FHD.

Het voordeel van de TrueSplit is eigenlijk vooral als je je scherm deelt via bijvoorbeeld Teams. Standaard kun je alleen:
1. Je hele scherm delen (dat wil ik niet omdat ik ook een stuk voor mezelf wil houden voor de meeting en notities bijvoorbeeld). Eventueel zou je daarvoor nog een extra scherm of laptop kunnen gebruiken maar daar wilde ik nou juist vanaf.
2. Een venster delen. In mijn geval werk ik vaak samen met collegas in verschillende vensters, of ik moet iets presenteren en switch dan soms tussen PPT en een programma voor een demo bijvoorbeeld. Je moet dan steeds opniew in teams een ander venster kiezen om te delen, dat is erg onhandig.

Met TrueSplit deel je dus helft 2 en alles wat je daarop doet wordt gedeeld ook als je wisselt tussen programma's, terwijl je dan de andere helft voor jezelf hebt. De smallere verhouding die je deelt is ook beter leesbaar voor mensen zonder grote schermen. Als je niet in Teams hoeft samen te werken / presenteren is deze functie wat minder relevant en werkt windows + <> ook prima inderdaad.