Samsung Cinematic Q-series HW-Q990C Review

4 januari 2024, laatste update op 4 januari 2024, 1.077 views Rapporteer
Product geleend 0

Top Soundbar, goed voor zowel films als muziek. Makkelijk te installeren en te gebruiken.
Samsung Q Symphony technologie. HDMI e ARC, Chromecast built in, AirPlay2 en Spotify Connect.
Soundbar te koppelen met de Samsung SmartThings app, voordeel hiervan makkelijk de EQ en andere instellingen aan te passen i.p.v. de afstandsbediening en het te kleine scherm.

Pluspunten

• Strak design
  • Stevig
  • Makkelijke installatie
  • Geluid
  • Gebruiksvriendelijk
  • EQ settings
  • Nachtmodus
  • Chromecast built in, AirPlay2 en Spotify Connect

Minpunten

• Afstandsbediening voelt goedkoop
  • Kleine display

Om gelijk met de deur in huis te vallen wil ik zeggen dat deze soundbar een top soundbar is. Ik heb deze soundbar mogen testen voor aantal weken en ik stond versteld van de kwaliteit.

De soundbar komt in een goed beschermde doos, toen ik deze voor het eerst uitpakte stond ik verbaast van het gewicht, het voelt solide aan met een mooi design die perfect past in mijn setup.
De installatie ging vrij gemakkelijk. De soundbar was makkelijk te koppelen via de bijgeleverde HDMI kabel of via de bluetooth van mijn tv. Voor het gebruikersgemak heb ik deze ook gekoppeld aan de Samsung SmartThings app.

Vóór deze soundbar had ik een vrijstaande versterker met een kabelde speaker. (5.1 setup) nadeel van zo een systeem is het past niet meer in deze tijd qua design vandaar dat ik deze soundbar wel zou aanraden. Mooi design, draadloze surround speakers + subwoofer en uitstekend geluid voor zowel films als muziek.

Een extra pluspuntje wat deze soundbar heeft is de Q Symphony technologie werkt wel alleen meet een geschikte Samsung TV.

Nadeel van deze soundbar vind ik de afstandsbediening, deze voelt goedkoop aan. Ook is display die deze soundbar heeft niet groot, vandaar dat ik dit heb gekoppeld met de Samsung SmartThings app. Hierin kan je makkelijk de EQ instellingen aanpassen.

Heb jij ook een Samsung Cinematic Q-series HW-Q990C?

Heeft deze ook ingebouwde chromecast met hey Google? Heb je dat ook getest?
Ja de Soundbar heeft een ingebouwde chromecast met hey Google. Helaas werkt deze functie niet in Nederland. (of voor zo ver ik weet, ik kon deze namelijk zelf niet instellen)