Axis M2026-LE Mk II Review

Mobi506
3 januari 2024, laatste update op 3 januari 2024, 261 views Product gekocht

Axis M2026-LE Mk II

De AXIS M2026-LE MK II camera is een goede bewakingscamera voor binnen en buiten.

Pluspunten

• Mooi ontwerp
  • Eenvoudig te installeren
  • Goed zicht
  • Goed nachtzicht
  • Goed te monteren en te richten
  • Voor binnen en buiten

Minpunten

• Niet meer leverbaar op moment van schrijven
  • Prijzig

Ik heb deze camera al enkele jaren hangen aan het huis bij mijn ouders en ik ben zeer tevreden over deze camera. Helaas is hij nieuw niet meer verkrijgbaar. Zijn opvolger is de AXIS M2036-LE.

Beschrijving

De AXIS M2026-LE MK II is er in meerdere uitvoeringen, maar ik heb de 4MP versie.
Het is een camera van het type bullet welke prima te richten is zodat je hem goed kan monteren of wegwerken en alsnog het gewenste gebied in beeld kan brengen.
Met zijn 30fps en vaste groothoeklens van 130° overziet hij een aardig gebied.
Hang je hem liever verticaal? Dan is de kijkhoek 73°. Je kunt in de software van de camera aangeven dat je hem verticaal wilt hebben.
Ook de ingebouwde infrarood led maakt hem uitermate geschikt voor nachtopnames waardoor hij zeker 15 meter diep nog objecten kan uitlichten.

De camera wordt geleverd in een compacte doos met alle benodigde schroeven erbij, een sjabloon voor de boorgaten en er zit zelfs een dopje bij om een netwerkkabel te beschermen wanneer je deze door de rubber seal moet steken, wat ik persoonlijk erg prettig vond.
De camera is PoE gevoed maar je moet zelf zorgen voor de PoE voeding. Dit heb ik gedaan door middel van een AXIS T8120 Midspan 1-Port 15W.

De camera is eenvoudig te configureren via de ingebouwde webinterface. In de bijgeleverde handleiding staat wat zijn standaard IP adres is om hem voor de eerste keer te benaderen. Of je gebruikt de IP camera detectie tool van Axis waarmee je hem eenvoudig detecteert in je netwerk.

Ik heb de camera toegevoegd aan de Surveillance station van Synology. Hier wordt hij vrij snel herkend en is hij eenvoudig aan te configureren voor het maken van opnames bij beweging op eigen terrein.

De camera is zowel geschikt voor binnen en buiten. Bij ons hangen ze al jaren buiten waarbij ze niet worden afgeschermd voor de weersomstandigheden, dus ze krijgen het flink te verduren. Maar na al die jaren zien ze er nog pico bello uit. De camera kan dan ook tegen een stootje en is behoorlijk hufterproof. Hij werkt in temperaturen van -30 tot 50 °C.

Specificaties

Hier zijn enkele specificaties van de camera.
  • IP camera
  • groothoeklens (130°)
  • H264 of MJPEG videocompressie
  • IP66

Opvolger

Op het moment van schrijven is deze camera helaas niet meer nieuw verkrijgbaar.
Zijn opvolger is de AXIS M2036-LE.

Heb jij ook een Axis M2026-LE Mk II?