Voorlopig even 5 sterren en ik hoop dat dat zo blijft. Ik was wat huiverig want wilde de HD kopieren naar SSD met een kabeltje via de USB poort. Allemaal errors. Daarna de SSD maar ingebouwd en nu draait rsync en kopieert de hele HD naar de SSD. Is nu anderhalve dag bezig en ik heb 1Tb gekopieerd van de 4,5. Dus dat gaat dagen duren. In eerste deel zit wel heel veel kleine bestandjes dus misschien gaat het straks nog iets sneller. Dat kopieren gaat tot nu toe probleemloos.
Als ik aantal maanden ervaring heb zal ik de review aanvullen. Maar heb goed vertrouwen in Samsung want daar al heel wat SSD's en Nvme's van aangeschaft tot volle tevredenheid.
2 Maanden geleden nog set van 2 x Samsung 870 QVO 2TB gekocht voor € 120,= (60euro per stuk!!) bij coolblue. Dus goed mijn slag kunnen slaan. Let dus op de aanbiedingen die zo nu en dan langskomen. Maar meestal staan die er maar een dag of een aantal uren dus je moet er echt snel bij zijn dan. Maar beetje geduld scheelt je dus heel veel geld.
Maar wat betreft die 8Tb; lekker gevoel zo'n 'grote' disk in je systeem zonder geluid, zuiniger en heel veel sneller & responsiefer. Mmmmmm