Samsung Galaxy Xcover 5 Enterprise Edition Zwart Review
30 december 2023, laatste update op 30 december 2023, 199 views
Rapporteer
Product gekregen
De telefoon is lekker klein, dit kan handig zijn als je je telefoon veel mee neemt, maar bij het lezen van artikelen een nadeel. De telefoon is vrij traag (moeite met 1080P video via Odysee) en de camera's stellen teleur als je die veel gebruikt.
Pluspunten
- Compact en daarmee praktisch
- Xcover toets
- Robuust gebouw
Minpunten
- Camera's
- Traag
- Batterij gaat snel leeg
- Xcover toets kan ook juist weer irritatie veroorzaken
- Fysieke knoppen missen
- Geen vingerafrukscanner
2 van 5 sterren (Slecht)
Ik was vroeger erg blij met mijn Xcover 4s, die voelde nog redelijk responsief aan, fijn in gebruik en ik genoot van de drie knoppen onder.
Daarom, toen ik hoorde dat de originele eigenaar van die twee (Xcover 4s en 5) telefoons een nieuwe telefoon had gekocht (S22), nam ik de telefoon graag aan.
Nou moet ik toelichten dat mijn eisen ondertussen wat hoger zijn geworden, maar ja...
En ik wil erbij zeggen dat ik de stock android gebruik, maar met de Google en Samsung apps verwijderd (Play Store en Play Services uitgeschakeld om het veilig te houden) en veel lichtere apps gebruik.
De camera's stellen mij nogal teleur, de foto kwaliteit is niet echt slecht te noemen, maar ze zijn redelijk vaag, en de videokwaliteit stelt mij teleur (komt bijzonder veel in de buurt van de Sony DSC HX60...).
Bepaalde applicaties openen redelijk traag, 1080P video via Odysee is redelijk traag (al red je het hier gelukkig met 720P grotendeels).
(De Moto G Pro redt het wel makkelijk!)
Ik mis de drie fysieke knoppen onder het scherm wel, al heb je zo tenminste wel nog een beetje meer scherm.
Er zit op deze serie telefoons natuurlijk de Xcover toets, maar deze lijkt juist veel te hinderen.
Het wil te vaak gebeuren dat ik de zaklamp perongeluk aanzet en zo de hele batterij erdoorheen trek.
Over de batterij gesproken: de batterij gaat naar mijn idee niet heel lang mee, ondanks mijn grondig geleegde installatie. Volgens mijn telefoon gaan een lading zo'n 1d en 17 uur mee, terwijl mijn Moto G8 Power (die ik heb gebrickt heel handig) vaak 2-3 dagen meeging met zwaarder gebruik en betere specs.
Ik kan deze telefoon dus niet aanraden voor dit geld, behalve als je écht een kleine telefoon wilt die drie knoppen heeft en geen Apple is.......