Gelid Solutions GC-Extreme Thermal Compound 3.5G Review
29 december 2023, laatste update op 29 december 2023, 201 views
Rapporteer
Product gekocht
De Gelid Solutions GC-Extreme Thermal Compound is een vreemde eend in de bijt, omdat in west-Europa de meeste mensen het niet kennen. By far kennen de meeste mensen deze koelpasta, omdat het bij de duurdere modellen van de luchtkoelers wordt geleverd. Meestal is de bijgeleverde koelpasta oké te noemen, maar voor gamers en stresstesters kijk je beter naar de gevestigde orde (Kryonaut, Arctic et cetera). Toch moet je deze niet links laten liggen, op de lange duur schiet deze underdog de gevestigde merken voorbij en wordt de koelpasta nooit hard.
Pluspunten
- Wordt geleverd bij alle duurdere Gelid Solutions koelers
- Koelt als een malle
- Niet duur
- Makkelijk uitstrijkbaar
Minpunten
- Bijgeleverde spatel is..klein
- Kleeft wel erg aan je vingers
In juni 2022 kreeg ik van een maatje een B660M DS3H moederbord en een i3-12100.
Nadat ik een week 'genoten' heb van de bijgeleverde boxed cooler, heb ik besloten de GS Glacier ARGB koeler aan te schaffen. Die kwam qua prijs/kwaliteit het beste uit de bus (en is GROOT).
Bij deze koeler werd een spuitje met GC-Extreme Thermal Compound meegeleverd.
Ik ben al sinds eind jaren 90 met PC's en custom builds bezig en ken dan ook de verschillen tussen goedkope en (peper)dure thermal compounds. Echter springt deze er wel bovenuit. Mijns inziens geleidt deze vele malen beter op de lange duur dan bijvoorbeeld de twee keer zo dure Kryonaut, die ik voorheen onder de Cryorig H5U icm de 4771 had zitten.
De temps van de 12100 zijn tijdens een stresstest van 12 uur achtereen Satisfactory spelen, een vrij zwaar spel waar 32GB DDR4 geen luxe is (eerder noodzaak), niet boven de 84 graden geweest op een rpm van beide fans op de koeler van 800 (vrij stil dus).
Als kerstcadeau kreeg ik van mijn lieve vrouw een cpu-upgrade, de i5-14600K. Deze cpu staat bekend om zijn prestaties, maar ook om zijn heethoofdige uitspattingen (tijdens stresstesten).
Met de GC-Extreme echter, met de fans dit keer op 600rpm (niet hoorbaar dus), komen de temperaturen tijdens het stressen van Satisfactory niet boven de 78 graden uit. Met de fans op 1200rpm duikelen de temps zelfs onder de 63 graden.
Ik zou het nog meer moeten testen met andere heethoofdige processoren, maar die heb ik helaas niet voorhanden. Wel heeft een maatje de i9-14900K en heeft op mijn advies dezelfde koelpasta onder zijn Corsair AIO waterkoeler gesmeerd en ook zijn cpu komt niet boven de 75 graden uit tijdens het gamen.
Al met al een ontzettend goede koelpasta.