€ 118,97 bij Galaxus

Sennheiser IE 200 (Zwart) Review

28 december 2023, laatste update op 28 december 2023, 865 views Rapporteer

Nadat mijn Bluetooth-oortjes het weer begaven, besloot ik terug te keren naar bedrade oortjes. Deze nieuwe oortjes zijn prachtig, ze wegen bijna niets maar voelen toch premium aan. Het geluid is uitstekend, echt iets om van te genieten. Er is een subtiele V-vormige curve, waardoor de hoge en lage tonen ervoor zorgen dat het niet oppervlakkig klinkt. Hoewel er waarschijnlijk CHIFI IEM's zijn die beter presteren, geef ik toch de voorkeur aan een gerenommeerd bedrijf met een goede reputatie op het gebied van geluid en service.

Pluspunten

• Klein formaat
  • Erg goed geluid
  • Makkelijk aan te sturen.

Minpunten

• Kabel is wat meer fragiel

Na het falen van mijn Bluetooth-oortjes heb ik besloten om terug te keren naar bedrade oortjes. Mijn keuze viel op een paar prachtige exemplaren die vrijwel niets wegen, maar desondanks een premium gevoel bieden. Wat meteen opvalt, is de uitstekende geluidskwaliteit die deze oortjes leveren.

Het geluid is indrukwekkend goed, met een subtiele V-vormige curve. Deze eigenschap zorgt ervoor dat zowel de hoge tonen als de lage tonen goed tot hun recht komen, waardoor het geluid niet oppervlakkig of eentonig klinkt. De hoge tonen voegen een helder en levendig element toe, terwijl de lage tonen zorgen voor een diepe en krachtige bas. Het is een genot om van deze geluidskwaliteit te kunnen genieten, vooral voor iemand zoals ik, die waarde hecht aan een rijke luisterervaring.

Hoewel ik me bewust ben van het bestaan van mogelijk betere presterende CHIFI IEM's (Chinese High Fidelity In-Ear Monitors), geef ik toch de voorkeur aan een gerenommeerd bedrijf dat bekend staat om zowel de kwaliteit van hun geluid als hun uitstekende klantenservice. Het is geruststellend om te weten dat mijn keuze gebaseerd is op de betrouwbaarheid en expertise van een gevestigd merk in plaats van puur op technische specificaties.

Al met al ben ik zeer tevreden met mijn nieuwe bedrade oortjes. Niet alleen leveren ze een uitstekende geluidskwaliteit, maar ze bieden ook het comfort van een bekend merk dat zich heeft bewezen op het gebied van audioapparatuur. Het feit dat ze ook nog eens vrijwel gewichtloos zijn, draagt alleen maar bij aan de algehele positieve ervaring. Kortom, het lijkt erop dat mijn terugkeer naar bedrade oortjes een verstandige keuze was, en ik kijk ernaar uit om nog lang van mijn muziek te genieten met deze nieuwe aanwinst.

Heb jij ook een Sennheiser IE 200 (Zwart)?

> Hoewel er waarschijnlijk CHIFI IEM's zijn die beter presteren,

Ik geloof dat in dit prijs segment ze heel netjes concurreren met andere rondom dezelfde prijs hoor. Waaronder de Moondrops en de Truth Ears en zo.

Het punt altijd is of je _zelf_ het verschil hoort tussen deze en die van 80,- of zelfs die van 50,-. Maar dat is persoonlijk en voor iedereen anders. Als je zelf bereid bent 100 a 150 uit te geven aan IEMs met snoer, dan zijn dit zeker geen foute, ongeacht de Chifi markt.

Ik weet alleen niet voor hoe lang, want die markt zit niet stil :).
Dat is zeker zo!
Ben tot nu toe erg blij met de aankoop en kan zeker het verschil al horen met de XM4 en de IE200 (natuurlijk de IE200 klinkt beter).
Nu gebruik ik ook Tidal voor hoge kwaliteit muziek streaming, sinds het limiet van spotify merkwaardig werd.