€ 299,- bij Amazon.nl

MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi Review

27 december 2023, laatste update op 27 december 2023, 153 views Rapporteer

Moederbord gekocht tijdens Megekko Kerstsale. Kwalitatief zeer goed moederbord, alle componenten van aluminium, geen plastic kapjes of dergelijken. Flink wat SATA- en M.2-aansluitingen, let wel op dat deze kunnen clashen qua gebruik met de PCIe-sloten.

Pluspunten

• Grote hoeveelheid aansluitingen
  • Kwalitatieve materialen

Minpunten

• PCIe-poorten clashen met andere delen

Moederbord tijdens Kerstsale op Megekko gekocht. 50 euro van de adviesprijs kwam goed uit, aangezien ik m'n pc's altijd bouw om 7 jaar mee te gaan en dus kwalitatief net iets hoger grijp.
Wat als eerste opvalt tegenover m'n vorige moederbord is dat er nergens plastic te bekennen is. Alle elementen zijn van donker aluminium.
Voor mij waren enkele van de hoofdargumenten om voor dit moederbord te kiezen de grote hoeveelheid Sata- (8 stuks) en M.2-aansluitingen (4 stuks). Dit omdat ik veel harde schijven hergebruik uit oudere pc's van familie/vrienden.
Wat hierbij echter wel tegenviel, was het feit dat, indien je M.2-slot 1 gebruikt, het PCIe-5 x16 terugvalt naar PCIe5 x8. Daarnaast kun je bij gebruik van een van de andere M.2-slots Sata-poort 1 en 2 niet meer gebruiken.
Tot slot handig om op te merken is dat er een antenne zit bijgeleverd die je aansluit op je wifi/bluetooth-kaart voor beter bereik.

Al bij al is m'n eerste indruk zeer goed. Natuurlijk kan het zijn dat ik deze review nog update indien ik nieuwe bevindingen heb.

Heb jij ook een MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi?