€ 349,99 bij Amazon.nl Marketplace

HP OfficeJet Pro 8022e AiO Review

17 december 2023, laatste update op 30 maart 2024, 953 views Rapporteer

Erg blij met deze vervanger van mijn 12 jaar oude Brother printer, z'n geld meer dan waard en het is één van de goedkoopste All In One inkjet printers met een LAN/Ethernet aansluiting

Pluspunten

• Zeer goede afdrukkwaliteit
  • Dubbelzijdig printen
  • LAN-aansluiting
  • Afmeting beeldscherm
  • Stil
  • Snel
  • Slim

Minpunten

• Beschermkapje inktpatronen met veel kracht te verwijderen

De printer doet wat hij moet doen. Het menu is logisch en makkelijk.
Ik heb hem als LAN-printer geïnstalleerd en misschien heb ik daarom geen klachten over de opstartsnelheid. Hij staat bij mij altijd 'aan' in de slaapstand.

Hij is zo slim dat als je de papierlade opent om er een paar vellen zwaarder papier in te doen hij in het scherm aan je vraagt of je er dikker papier in doet: je hoeft alleen maar OK te drukken en het geldt alleen voor de huidige printopdracht, TOP!

Op de site van HP heb ik deze 8022e AiO vergeleken met de 8024e AiO die honderd euro duurder is, echter alle specificaties van beide All in One printers zijn exact gelijk aan elkaar dus moet je deze hebben.

Let op: Als je kiest voor HP+ kan je nooit meer terug naar merkloze cartridges.
Bij de upgrade naar HP+ zou je meer mogelijkheden krijgen maar voor normaal gebruik heb je bij de standaard gebruikersinterface alle instellingen die je nodig bent om alle printopdrachten te doen.

Het abonnement voor Instant Ink kun je zonder HP+ ook afsluiten en je kan dan altijd weer terug naar merkloze cartridges. Ik heb de printer enkele weken en ik wacht nog even af of ik Instant Ink neem.

Toegevoegd op 19 maart 2024

Het 'langzame opstarten' heeft te maken met een cleaning van de printkop als je de printer enige tijd niet hebt gebruikt, bij meerdere printopdrachten kort na elkaar start hij direct met printen. Dit is een verbetering t.o.v. mijn oude Brother printer die in de woonkamer stond, deze startte een cleaning te pas en te onpas na verloop van een bepaalde tijd, vaak als je 's avonds TV zat te kijken: erg irritant. Overigens stond die printer ook een tijdje op m'n slaapkamer, om 03:00 uur wakker worden van een ratelende printer is dan geen pretje. Gelukkig heeft deze HP dat allemaal niet.
Print je (bijna) wekelijks dan start het printen vrijwel direct na OK.

Heb jij ook een HP OfficeJet Pro 8022e AiO?