Mushkin Redline Lumina MLA4C360GKKP32GX2 Review

MrMarcie
17 december 2023, laatste update op 17 december 2023, 453 views Product gekocht

Mushkin Redline Lumina MLA4C360GKKP32GX2

Wilde upgraden van 32 naar 64Gb. Dit geheugen is snel en stuk scherper geprijsd als de 'bekendere' merken. De moeite van het proberen waard.

Pluspunten

• 3600 met c16
  • Lekker veel RAM - 64GB
  • Dual Rank
  • Plug and Play
  • RGB (als je dat leuk vind)
  • Prijs

Minpunten

• Voorlopig nog niks

Omdat ik wilde upgraden ging ik op zoek naar geheugen. Ik had een 32Gb setje van G.Skill en de logische stap was weer G.Skill. Heb al meerdere setjes daarvan gehad. Maar die Mushkin, schijnt degelijk en al lang bestaand merk te zijn, is stuk vriendelijker geprijsd. Scheelt toch en voor de liefhebber heb je dan ook nog RGB. Dat hoeft niet voor mij maar aangezien ik een glazen deur heb in mijn case is het ook niet onaardig.

Ik heb veel moeten googlen of dit wel Dual Rank is (ja dat is het) en voor goede reviews. Uiteindelijk kwam ik wat goede posts tegen en heb ik daar ook nog wat vragen gesteld. Daarmee was ik wel gerustgesteld en heb ik besloten dit geheugen aan te schaffen. Voordat ik RAM plaatste heb ik eerst mijn bios de XMP uitgezet bij het bestaande geheugen. Na het plaatsen van de Mushkin reepjes heb ik in de uefi XMP profiel gekozen en het draait gelijk onder geadverteerde snelheid en latency. Prima dus.

Daarna wat Benchmarks gedaan met o.a. Cinebench en Userbenchmark.com en die waren allemaal gelijk aan die van mijn oude geheugen met dezelfde snelheid. Dus dat is positief.

Daarna voor de gemoedsrust een volledige MemTest86 gedraaid overnight. Die gaf ook 0 errors.

Dus voorlopig zeer tevreden over. Ik zal over een tijdje deze review aanvullen als ik wat meer ervaring met het geheugen heb.

Geheugen gebruikt in dit systeem:

#CategoryProduct
1ProcessorsAMD Ryzen 7 5700X Boxed
1MoederbordenMSI MAG B550 Tomahawk
1VideokaartenSapphire PULSE Radeon RX 6700 XT
1Interne harde schijvenWD Blue 3,5" (256MB cache, 5400rpm), 6TB
1BehuizingenFractal Design Define R6 USB-C Window Grijs
1MonitorsAOC Q27P1 Zwart
1MonitorsIiyama G-Master GB3461WQSU-B1 Zwart
1BesturingssystemenMicrosoft Windows 11 Pro (EN, OEM)
1Processorkoelingbe quiet! Dark Rock 4
1Geheugen internMushkin Redline Lumina MLA4C360GKKP32GX2
1SpeakersWavemaster Cube Mini Neo (Zwart)
1VoedingenCorsair RM550x (2018)
1Solid state drivesLexar NM790 (zonder heatsink) 2TB
1Solid state drivesSamsung 870 QVO 2TB
1Solid state drivesSamsung 970 Evo Plus 2TB

Heb jij ook een Mushkin Redline Lumina MLA4C360GKKP32GX2?