Athom Homey Pro (Early 2019) Review

15 december 2023, laatste update op 15 december 2023, 226 views Rapporteer
Product gekocht 0

Mijn ervaring met de Homey van Athom is uitzonderlijk positief. Het apparaat integreert moeiteloos diverse slimme apparaten, zoals Philips Hue en IKEA TRÅDFRI lampen, en biedt gemakkelijke bediening van mijn SwitchBot-gordijnen. De Aqara deursensoren zorgen voor een veilig gevoel door mij op de hoogte te houden van open en gesloten deuren. Kortom, Homey is een revolutionair apparaat voor slimme huisautomatisering dat gemak en efficiëntie biedt.

Pluspunten

• Integratie met veel apparaten
  • Community hulp
  • Advanced flows

Minpunten

• Best een forse prijs

Naadloze Integratie van Verlichting: Philips Hue en IKEA TRÅDFRI
Mijn ervaring met de Homey van Athom is echt fenomenaal, vooral als het gaat om het integreren van mijn slimme verlichting. Ik heb een mix van Philips Hue en IKEA TRÅDFRI lampen in mijn huis, en Homey slaagt er moeiteloos in om beide systemen naadloos te integreren. Met een paar tikken op mijn telefoon kan ik de sfeer in elke kamer veranderen, van rustgevend blauw voor een filmavond tot een helder wit licht voor het lezen. De flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn ongeëvenaard.
Slimme Gordijnbediening met SwitchBot
Een ander slim apparaat dat ik met Homey heb geïntegreerd, zijn mijn gordijnen via SwitchBot. Het is ongelooflijk handig om mijn gordijnen automatisch te laten openen en sluiten op vooraf ingestelde tijden, of zelfs op basis van zonsopgang en zonsondergang. Dit draagt bij aan zowel mijn comfort als aan energiebesparing.
Beveiliging en Gemak: Aqara Deursensoren
Voor mijn huisbeveiliging gebruik ik Aqara deursensoren, en deze werken perfect met Homey. Ik krijg direct een melding op mijn telefoon als een deur wordt geopend of gesloten, wat me een veilig gevoel geeft, zowel thuis als wanneer ik weg ben.
Innovatieve Bediening: Kubus voor Sonos Geluidssysteem
Een van de meest unieke aspecten van mijn slimme huis setup is de kubus die ik gebruik om het volume van mijn Sonos geluidssysteem te regelen. De kubus zet rotatie om in volumeaanpassingen, wat niet alleen functioneel is, maar ook een leuke, interactieve manier biedt om mijn muziek te beheren.
Geavanceerde Automatisering met Advanced Flow
Wat mij echt heeft geïmponeerd, is de mogelijkheid om complexe automatiseringen te creëren met Advanced Flow. Ik heb verschillende flows ingesteld die rekening houden met het weer. In de zomer, bijvoorbeeld, gebruik ik deze functie om de optimale natuurlijke koeling voor mijn woning te realiseren. Door het koppelen van temperatuursensoren en slimme apparaten, zoals ventilatoren en de eerder genoemde gordijnen, past mijn huis zich automatisch aan de buitentemperatuur aan, wat niet alleen mijn wooncomfort verhoogt, maar ook helpt bij het verlagen van mijn energieverbruik.
Al met al is mijn ervaring met Homey uitzonderlijk positief. De mogelijkheid om een divers scala aan slimme apparaten te integreren en te beheren, van verlichting tot beveiligingssystemen, en de geavanceerde automatiseringsmogelijkheden maken het een onmisbaar onderdeel van mijn slimme huis. Het gebruiksgemak, de betrouwbaarheid en de innovatieve functies maken Homey tot een aanrader voor iedereen die zijn huis slimmer en efficiënter wil maken.

Heb jij ook een Athom Homey Pro (Early 2019)?