€ 119,- bij Megekko

Verbatim PM14 Zwart Review

13 december 2023, laatste update op 13 december 2023, 401 views Rapporteer
Product geleend 0

Handig "mobiel" scherm voor wat presentatie werk of snel een tweede scherm nodig.
Kleurweergave blijft echter achter, maar verder functionaliteiten zitten goed. USB-C met power pass through zodat je laptop laadt via scherm touchscreen functionaliteiten en mousepad bij gebruik van ander extern scherm.

Zou ik hem zelf aanschaffen, twijfelgeval, maar voor deze prijs kun je er niet veel verkeerd mee doen

Pluspunten

• Goede prijs kwaliteit
  • Touchscreen fungeert als mousepad
  • Fijne aansluitmogelijkheden power passthrough

Minpunten

• Android werkt niet, ligt ook aan telefoon
  • Ietwat onhandige bediening
  • Kleurweergave niet op zijn best
  • Mousepad wat onwennig want enkel op beeldscherm 1 bij multidisplay

Inleiding
Voor Hardware.info mocht ik de verbatim PM-14 testen. Gezien ik veel remote werk en niet altijd lekkere kantoor plekjes heb, maar vaak wel een tweede scherm prettig vind is dit natuurlijk ideaal. Ik was dan ook heel blij dat ik ermee aan de gang mocht.

Uitpakken en Uiterlijk
De monitor word in de doos geleverd met alle toebehoren die er nodig kunnen zijn.
  • De monitor zelf
  • USB-C naar USB-C kabel
  • HDMI Kabel
  • USB-A naar USB-C kabel
  • Je ziet het bijna niet meer, maar een blokje voor in het stopcontact.
Daarnaast zit er ook een fijne Neopreen hoes bij om het scherm tijdens vervoer te beschermen.

De monitor heeft een prima uiterlijk, al zit er een behoorlijke bezel in het scherm, met nam onderin waar fier het Verbatim logo prijkt. De achterkant is glimmend zwart, maar gelukkig zie je die niet verder.
Verder voelt deze goed stevig en solide hetzij ietwat zwaar aan, de onderzijde is dikker, hier zitten ook alle aansluitingen en de stand verwerkt.
Het scherm is wel zeer vingerafdruk gevoelig dus als je net zoals ik je daar snel aan stoort zul je veel poetsen

Aansluitmogelijkheden
De monitor heeft voldoende aansluitmogelijkheden om meerdere apparaten eraan te hangen.
bij de powerbutton en volume knop zit een USB-A 2.0 aansluiting en aan de andere zijde vinden we 2 USB-C aansluitingen, een HDMI aansluiting en een audio jack

Meer dan voldoende om apparaten aan te sluiten via USB-C, die beide de mogelijkheid hebben om zowel als stroomvoorziening en als input te fungeren, de HDMI aansluiting spreekt voor zich en is gelukkig en full size variant. Hiernaast is echter wel altijd een USB-C nodig voor stroomvoorziening, dit kan echter prima met de bijgeleverde kabels en het blokje.
In het menu zie je welke aansluiting actief is en heb je de mogelijkheid tot switchen

Het scherm heeft ingebouwde speakers, maar die zal ik ten alle tijden vermijden, ze zijn erg blikkerig en kraken behoorlijk. Algeheel niet prettig in gebruik, dan is het beter een koptelefoon aan te sluiten op de audio jack.

Contrast en helderheid
Het scherm is redelijk helder, maar gooit geen hoge ogen met 220-250 cd/m2. Het is daarentegen wel een IPS scherm met prima kijk hoeken en kijktondanks dat hij wat donkerder is prettig weg.
Er is een optie tot HDR weergave, deze heb ik echter niet kunnen testen bij gebrek aan invoerapparaten die het ondersteunen
Het scherm heeft een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 met een verhouding van 16:9

Kleurweergave
Standaard staat het scherm ingesteld op 6500 als kleurtemperatuur, met optie tot 9300 of een eigen instelling. Ook oogbescherming behoord bij de opties om blauw weg te filteren en zo de ogen een wat rustiger beeld te geven bij weinig licht.
Over het algemeen is de kleurweergave prima, maar er is een flink verschil met reguliere monitoren waarbij de Verbatim over het algemeen erg flets oogt.

Reactiesnelheid
De reactiesnelheid is met een minimum van 6ms prima voor office doeleinden, ik zou er niet op gaan gamen. Tijdens het gebruik heb ik het met office zaken en wat presentatie dingen niet als storend ervaren. Er zit wel een game modus en allerlei andere modi op het scherm, maar dit voelt meer als een we proppen het erin dan een echte feature.

Touchscreen
Het scherm is naast een ding om zaken op te zien ook te gebruiken als touch screen of mousepad. dit werk prima, echter bij gebruik naast een ander extern scherm zal deze altijd als mousepad dienen voor scherm 1. Dit is enigszins onwennig, maar kan in gevallen best handig zijn. Hij komt hier beter uit de verf als het scherm niet uitgebreid wordt, maar als gedupliceerd scherm getoond wordt.

Dan de conclusie, zou ik het scherm zelf kopen. Hierover twijfel ik heel erg. Hoewel ik het een fijn schermpje vond in gebruik had ik ook best wat zaken die onhandig waren of net niet lekker werkten. Dit is uiteraard heel erg afhankelijk van het gebruik en de gebruiker.
Kijken we echter naar de prijs versus kwaliteit is het een zeer prettig extra scherm wat makkelijk mee te nemen is en gebruikt kan worden naast een laptop als er geen andere displays beschikbaar zijn. Ik zou hem niet als vervanger van een laptop scherm inzetten gezien die over het algemeen inmiddels echt beter zijn qua specs. Waar het wel erg handig voor is, zijn presentaties waarbij je bijvoorbeeld tegenover iemand zit of toch even de hoek om moet om zaken te laten zien zonder steeds de laptop om te draaien.
Het gebruik als mousepad is meer een gimmick dan echt nuttig want het beperkt zich tot scherm 1 bij meerdere schermen, het touchscreen op zichzelf is verder meer dan prima

Dus ben je op zoek naar een betaalbare niet te grote draagbare monitor zou ik deze Verbatim zeer zeker mee nemen in je overwegingen.

Heb jij ook een Verbatim PM14 Zwart?

volgens mij heb je een PMT-14 ipv de PM14, grootste verchil is namelijk dat deze GEEN toutchscreen heeft. de T in de naam staat daarvoor denk ik (portable monitor toutch 14 inch).
Raad je deze aan als enige scherm op een pc die simpele dingen doet?
Dat hangt er een beetje vanaf het is een prima scherm en ik gebruik hem nog vrijwel wekelijks als ik even niet aan een bureau zit, maar snel aan de keukentafel ofzo.
Hij heeft natuurlijk alleen geen zaken als een stand en is qua hoogte is totaal niet in te stellen. Als je dan een beetje naar de ergonomie kijkt is het niet direct een aanrader en kan je beter voor een vast scherm kiezen. Daar zal in een vergelijkbare prijscategorie ook een betere display in zitten gok ik.