€ 218,- bij NedGame

Sony PlayStation Portal Remote Player Wit, Zwart Review

4 december 2023, laatste update op 4 december 2023, 724 views Rapporteer

Deze op dag 1 van launch mogen ontvangen en stond diezelfde avond alweer te koop. Veel van de afkeurpunten werden niet besproken in de verscheidene reviews dus ik zal wellicht de eerste hebben ontvangen die van de band rolde of dat ik een te hoge verwachting aan dergelijke accessoires stel. De PS Portal is, na mijn inziens, echt Sony onwaardig.

Pluspunten

• Gewicht en balans

Minpunten

• Joysticks
  • Pixelrefresh
  • Geluid te hard

2 van 5 sterren (Slecht)

- Controller is geen echt dualedge. De rechter joystick is niet secuur genoeg en kleeft aan de haakse hoeken, precisie werk bijvoorbeeld klein beetje schuin naar boven mikken lukt gewoon niet en bent snel genoodzaakt de linker joystick te gebruiken.

- Scherm heeft slecht pixelrefresh. Scherm en snelle bewegingen resulteren in een iets gesmeerd beeld en de afzondelrijke pixels hebben en super slechte transitie naar andere kleur/contrast. Je hebt hierbij geen motionblur optie meer nodig.

- Minimale geluidsstand. Het geluid is gewoon niet zacht te zetten en hierdoor een storende factor in bed of naast de wieg.

- Beperkt tot 1 trucje. Er zit genoeg hardware in om te cloudstreamen of te youtuben maar nee, uitsluitend direct remote stream beschikbaar vanaf ps5.

Vanwege zijn beperkingen kon ik er prima Diablo 4 op spelen maar Fallout of Doom was gewoon niet te doen. Ik stream nu vanaf PC, PS5 en PS Plus naar mijn Steam Deck Oled en het is een wereld van verchil in beeld, controls en verbinding. Na +8 jaar gamestream ervaring over talloze/alle mogelijke apparaten was het een behoorlijke verschrikking.

Heb jij ook een Sony PlayStation Portal Remote Player Wit, Zwart?