€ 126,- bij My Media Center

be quiet! Pure Loop 2 | 360mm Review

3 december 2023, laatste update op 3 december 2023, 641 views Rapporteer

Met de bijgeleverde pasta en zonder contact-plate houdt deze koeler de cpu (i9 14900k) erg koel. Onder load komt die niet boven de 65 graden en idle is het 25 graden (19 ambient).

De koeler is erg stil en super eenvoudig te monteren. De contact-plate heeft aRGB, welke aangepast kan worden via het moederbord. Veel opties, maar ik heb het uitgezet.

Pluspunten

• Robuust
  • Stil
  • Eenvoudige montage
  • Goede koelpasta
  • Hervulbaar

Minpunten

• Logo niet omkeerbaar

Deze koeler gekocht voor mijn i9 14900k met de voorzichtige gedachte dat ook deze de cpu niet voldoende zou kunnen koelen.

Het tegenovergestelde is waar! Met de bijgeleverde pasta en zonder contact-plate houdt deze koeler de cpu erg koel. Onder load komt die niet boven de 65 graden en idle is het 25 graden (19 ambient).

Enige minpunt was dat het logo niet omgekeerd kon worden. Door mijn situatie kon ik de koeler maar op één manier monteren, en dat was met het Be Quiet logo ondersteboven. Op internet las ik dat deze omgekeerd kon worden, maar dat was niet zo. Er zit een schroef onder het plastic plaatje die omkering tegenhoudt. Ik ga er een eigen sticker overheen plakken, ook opgelost.

Heb jij ook een be quiet! Pure Loop 2 | 360mm?

hoe is het pump noise zonder fans?
Durf ik niet met zekerheid te zeggen, omdat ik altijd wel wat fans heb draaien op lage rpm. De pomp heb ik zelf nog nooit nadrukkelijk gehoord, dus concluderend is die in ieder geval erg stil.