HP OMEN 40L Desktop GT21-0810nd Review

LucW2
1 december 2023, laatste update op 22 december 2024, 410 views Product gekocht

HP OMEN 40L Desktop GT21-0810nd

Voor video montage, is dit het beest wat je wil hebben

Pluspunten

• Snelle Jelle (met de AMD Ryzen 95900 X)
  • 2 snelle externe SSD (usb-A) poorten
  • Kleuren instelbaar van desktop verlichting
  • OLS apparaten connectie o.a. HUE (Philips)

Minpunten

• Usb-c poorten zitten aan de achterzijde
  • Geen SD kaart lezer

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/1RklACsA2cbCBIGNc7FztZyQQvE=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1R8ZbNjPCv3nmAsfVJIg42S47vCQUJpZsz3fuK8tYli4f8FsFV.jpeg?f=620xauto

Ik heb hem recent en in deze configuratie, 'nieuw' bij Tronic in Delden, mijn vertrouwde 'PC-boer' waar ik al 22 jaar een zeer tevreden klant van ben.
HP Omen L40 GT21
AMD Ryzen 95900 X
32 Gb ram
3 Tb SSD (1Tb + 2Tb SSD)
Nvdia Geforce RTX 3070 Ti 8Gb
W11pro
Rekende € 1874,= af (inclusief de Dell U3417 Ultrawide 4K monitor die ik met korting kocht ivm een dode pixel, niet storend onderaan, de 2Tb Cruisiar MX500 SSD nam ik mee uit vorige PC, was nog jong exemplaar) die prijs is wat lager dan gebruikelijk, komt nieuw uit een Engelse opkoop, kreeg volledige garantie van HP.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/PkBY9UrBar1AKP3SGEVtZO0_7R8=/620x/filters:strip_exif()/m/878181/1R9rW1fKMrPh5ypzvPzGRsxJtvu3UfZMG5kYmZjYCEnkM14HPX.png?f=620xauto
(foto: Wat ik in eerste instantie niet wist, dat je de kleuren kan veranderen, ik heb het witte licht in diep paars gezet, op de foto lijkt het wat rosse, maar het is echt diep paars 8-) De insert schermafdruk laat zien waar je dat kan veranderen in de Gaming Hub) Er is heel veel mogelijk om je desktop kleuren te pimpen in wat jij mooi vind via de Omen Light Studio (wel even updaten) en je kan naar gelang je budget verder pimpen met OLS apparaten of HUE Philips connectie om sfeer of je gemoeds toestand in kleuren om te zetten, zelfs de audio zonder speakers kan je in de kleuren laten vibreren, echt rete gaaf en dat vind deze 67 jarige aspirant bejaarde, ook heel gaaf! _/-\o_ )

Ik ben geen gamer, maar doe aan digitaal mixing en video montage (DaVinci Resolve) mee, daar heb je een gamer PC configuratie voor nodig, mijn vorige PC (Lenovo Thinkstation ES30) had een GTX1650 met 4 Gb ram en die kwam met 4K montages al te kort en had een Intel E5 met 32 Gb ram, redelijk snel maar aan de onderkant.

Jammer dat de usb-c poorten aan de achterkant zitten, de PC kast staat onder het bureau. Nu heb ik daar 2 usb-c kabels via kabelgoot doorgetrokken voor de twee Sandisk Extreme 2Tb V2 externe SSD's, voor directe back-up opslag. Heb er totaal 6 van, elk 2Tb van de uncut opnames bewaar ik ook en 4K zijn grote bestanden. Ze kosten tegenwoordig niet zo heel veel meer, in afgelopen BF week bij Amazon nog twee 2Tb's gekocht voor € 119,= p. st. Snelle PC vraagt ook om kwaliteit data opslag, ik doe niets met clouds, voor dat geld koop je dat in eigen beheer.

Aan de boven-voorkant heb je 2 usb-a 3.0 poorten voor usb sticks en 2 usb-a 3.0 poorten voor externe SSD. De twee SSD's totaal 3 Tb mooi volume verdeeld in drie gelijke partities, C voor systeem, D voor Mixing, E voor video.

Via de HP support krijg je automatisch bericht voor nieuw firmware updates.

Met deze HP Omen gaat alles vloeiend met DaVinci Resolve en daar had ik hem ook voor gekocht.
Zodra ik beperkingen tegen kom zal ik deze, misschien wat magere review aanpassen, tja als alles naar behoren goed werkt, wat moet ik dan er over schrijven?

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/8AxkAEJcUeYqmIBvShVQcb40GSI=/620x/filters:strip_exif()/m/878181/1R8Zud5XjYySf2sA5sBfN64QNxIqohV4jb71Hxre83wzvOmFDr.png?f=620xauto
(foto: De Samsung Tab S9 Ultra erbij als 2e scherm in uitbreiding, draadloos. De Android connectie van de S9 via de smartphone windows koppeling, mooie van Android 13 dat alles verbonden is met elkaar, de S21-FE en de A7 tablet in de slaapkamer voor podcast luisteren. Loopt de batterij van de A7 bijna leeg, krijg ik daar meldingen over, gaat even niet over de HP, maar wilde dit toch even vermelden, leuk hoe alles meer met elkaar samenwerkt)

Ik werk met software:
MixMeister voor mijn PsyStoned en TranceStoned radiosets
FL-Studio voor zelf samples maken (geluidsbewerking)
DaVinci Resolve voor 4K video montage (GoPro Hero 9, Insta360 en DJI Mavic Mini)
Total Commander, mijn ultieme tool voor alles

Zit geen kaartlezer bij, maar gebruik de Baseus 8in1 PD hub daarvoor die ik deel met mijn Dell Precision 5520 laptop (ook voor DaVinci Resolve, maar dan op reis)

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Qy4rXRG24zBtbLYf4AP5qbLZWoQ=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1R8ZbNjtOBNwM4YUBdX2YMfJCqzAUnsQea6cKVH1TXx6JXYbfi.jpeg?f=620xauto

Heb jij ook een HP OMEN 40L Desktop GT21-0810nd?