Thuis gebruikte ik al jaren een Razer, maar daar waren wat switches door gemorste drank gaan hangen. Op kantoor een Logitech G110, maar ik wilde eigenlijk gewoon graag naar mechanisch en op beide werkplekken hetzelfde toetsenbord is wel zo makkelijk.
Aangezien ik ze zelf betaal, want dan heb ik zelf ook de keuze over mijn spullen, had ik geen zin om twee Razers van €120+ te kopen en was ik benieuwd wat er aan het andere einde van het spectrum te koop is. Pricewatch erbij, wat reviews gelezen, enter twee stuks Skarkoon Skiller SKG30 van Alternate voor net geen €29,- per stuk.
De eerste indrukken
Uit de doos moest ik bij de ene drie grotere toetsen weer in het bord zien te prutsen, waarbij die metalen beugeltjes, vooral die van de spatiebalk, wel ellendig waren. Uiteindelijk gelukt en aangesloten. De standaard lichtpatronen die Sharkoon heeft ingesteld doen me weinig, maar wel sterk denken aan een plankje wat ik een keer op Ali heb besteld. Niet verrassend, in deze prijsklasse zou het raar zijn als het toetsenbord
niet door dezelfde Oeigoer (onder dwang) in elkaar is gezet.
Gelukkig kan je zelf heel makkelijk een lichtpatroon instellen. In mijn geval handmatig via de Sharkoon-knop op het toetsenbord, want de software wordt door de werkgever niet geaccepteerd.
Typen gaat gewoon lekker. De toetsen zijn niet heel zwaar, maar de switches geven fijne feedback en klinken gewoon goed. Vinden mijn collega's ook.
Awerking is netjes, maar niet uitzonderlijk. Gewoon een zwarte plank, helemaal van plastic. Wat buigzaam en vrij licht.
Voorlopig oordeel
Hoe het toetsenbord de tand des tijds gaat doorstaan kan ik natuurlijk nog niet zeggen. Vooralsnog ben ik dik tevreden, met de kanttekening dat het een aanbieding was. De huidige prijs in de Pricewatch (met blue switch) is een kleine €50,-, dan is het voor wat in wezen een low end Chinees toetsenbord is wel aan de prijs. Een E-YOOSO Z88 heb je ook onder de €30.
Als alternatief voor de OEM toetsenborden die je van je werkgever krijgt is het in elk geval dikke prima.