Wordt verwacht

Philips 55OLED808 Zwart Review

30 november 2023, laatste update op 30 november 2023, 543 views Rapporteer

Dat ik mijn Nvidia Shield ooit weg zou doen... Hij is gewoon rap!

Pluspunten

• Snelle processor
  • Veel lichtopbrengst
  • Bijna geen soundbar nodig
  • Draaibare voet

Minpunten

• Google TV homescreen
  • Pop-up notificaties sync, atmos en inputs

Een week voordat ik de 55" in huis haalde had de 48OLED808 die mij eigenlijk al wel had overtuigd dat ik zowel in bij Philips als in deze lijn moest blijven indien ik voor een 55" zou gaan. Nou, bij deze. Vooralsnog geen spijt gehad van mijn keuze dan dat het wellicht minder scherp is, 4K content is niet voldoende voor 55", maar dat kan de deze TV niet kwalijk nemen. Alles worden uitmuntend ge-upscaled en soms lijkt HD content bijna in 4K te worden weergegeven. Supersameling is dus prima, de motion sampling geeft regelmatig artifacs bij een hoge waarde, bijna meer dan mijn 7 jaar oude TV dit deed, maar wellicht is dit meer merkbaar vanwege de goede pixelrefresh. Elk beeld word zo helder en uniform weergegeven dat je niet meer terug kunt naar een normale backlighted TV.

Heb jij ook een Philips 55OLED808 Zwart?

Ik heb wat golfjes in het paneel als je van de zijkant van het scherm kijkt aks het licht er wat op schijnt als schuin een beetj heen en weer gaat, heb jij dat ook?
Nee, maar dit is wel een eigenschap van alle oled tv's. Gek genoeg zit er een minimale golvende weerspiegeling in mijn exemplaar.
Oke ja ik heb een 65 inch mischien zie je daar meer in over zo'n groot scherm heb prezies een golfje waar licht op schijnt middags en als ik de keuken in kom zie ik net die vervorming zeg maar vindt het niet zo leuk namelijk, maar goed heb 4 weken omruil garantie maar ja wat krijg je dan heb nu geen dode pixels en het scherm is verder mooi schoon geen greybanding en colorbanding is ook een belangrijk punt
Begrijpelijk, heb vele golvende schermen gezien en ik dacht dat dit fenomeen meer aanwezig was bij de Samsung panelen. Gelukkig geheel niet storend zodra je er voor zit of als deze aan staat. De 65" heeft veel klachten op defecte pixels dus ik zou een omruil niet riskeren.
Wat bedoel je met "Pop-up notificaties sync, atmos en inputs"

Is de Atmos input/throughput slecht? Of krijg je ergens een pop-up in beeld en vindt je dat storend (maar werkt Atmos verder prima)?

Dank je!