Kensington SD5560T Thunderbolt 3 en USB-C Dual 4K Docking Station met 96W Power Delivery Review
29 november 2023, laatste update op 31 maart 2024, 113 views
Rapporteer
Product gekocht
Prima dock. Op black friday voor eur 54 gescoord bij Conrad
HDMI, internet en usb werken prima onder Ubuntu 22.04. (audio en thunderbolt niet geprobeerd.
Aansluiting voor twee monitoren. Eentje via HDMI, eentje via Thunderbolt.
Beide interfaces 4K@60Hz indien de dock via thunderbolt aangesloten is op de laptop.
Pluspunten
- werkt onder linux
- goedkoop
- komt met 180W voeding
- voldoende poorten
Minpunten
- wordt wat warm (maar niet heet)
- geen slot voor SD kaartje
- kabeltje naar docking had wat langer mogen zijn
Update na 2 maanden gebruik.
Ik werk eigenlijk altijd onder Linux, maar recent een keertje windows nodig gehad.
Onder windows 11 herkende de connection manager de dock maar meteen daarna werd de dock gedisconnect. Dit leek me een windows probleem. Ik heb contact opgenomen met support. Ca 1.5 uur bezig geweest met support.
Een van de suggesties was om de laatste drivers van displaylink.com te downloaden. Dit is klaarblijkelijk de fabrikant van de dock. Uiteindelijk vond support dat het een hardware probleem was en werd mij aangeboden de dock te vervangen.
De nieuwe dock (ander type omdat de SD5560T niet meer voorradig was) is naar mij onderweg, maar inmiddels heb ik de afgelopen week ook al 2x gehad dat de dock het onder linux niet doet.
Ik heb mijn eindoordeel teruggebracht van 5 naar 3 vanwege bovenstaande problemen. 3 sterren omdat support op zich wel goed was.
Update: Omdat ik de dock niet hoefde te retourneren heb ik die aan mijn zoon gegeven. Hij heeft tot op heden geen problemen gehad, dus misschien is het de combinatie van mijn laptop en deze dock die problematisch was. Daarom eindoordeel aangepast naar 4.