Meta Quest 2 128GB met Link Kabel Review
29 november 2023, laatste update op 29 november 2023, 434 views
Rapporteer
Product gekocht
De Meta Quest 2 is voor mensen die nog geen VR ervaring hebben, een superleuke gadget om nu in te stappen, bijvoorbeeld via Tweakers Vraag en Aanbod. Games kun je voor een prikkie op website en Steam kopen.
Pluspunten
- Fantastische VR ervaring
- Werkt goed op een stoel
Minpunten
- kwaliteit graphics aan lage kant inmiddels
- toch redelijk ruimte nodig
Via een tweaker een tweedehands Meta Quest 128 GB gekocht. Eenmaal geconfigureerd werkt het geweldig. Via de 'Guardian' kun je een vaste cirkel van bewegingsvrijheid aangeven als je zit, of via zwartwit camerabeeld spuit je een digitale lijn in je woonkamer waarbinnen je vrij kunt bewegen.
Je hebt twee mogelijkheden om games af te spelen. Via de PC/Laptop (kijk wel of je grafische kaart ondersteund wordt, mijn 3050M niet) in combinatie met Steam of een ander platform, of via de VR bril zelf. De laatste optie is de duurdere optie omdat spellen zo rond de 30 euro zijn en een aanbieding bij de Quest Store max 40% korting opleveren. Diezelfde spellen zijn in de meeste gevallen via sites als Fanatical of Steam voor een fractie te krijgen. 90% korting is dan geen uitzondering.
Het spelen zelf zorgt bij mij wel voor wat duizellingen, hopelijk wordt dit wat minder in de loop der tijd. Af en toe de bril afzetten is dan verstandig. De bril zit met een Elite Strap fijn, hoewel er na een tijdje spelen een zichtbare afdrukken op je hoofd verschijnen. Stiekem gamen op de bril is niet echt mogelijk dus :-)
Ondanks dat de graphics het niveau niet overstijgen van een PS3, ben je toch goed ondergedompeld in de spelwerelden als je eenmaal bezig bent. Het werkt goed als je eenmaal door hebt hoe het allemaal werkt. Ik ben dus erg blij met mijn Quest 2.