€ 429,- bij Productpine

Samsung Odyssey G7 G70B 28" (BG700EP) Zwart Review

28 november 2023, laatste update op 30 november 2023, 1.375 views Rapporteer

Ik heb deze monitor gekocht voor €415 tijdens black Friday voor in de slaapkamer die dient als monitor en tv. (Let alsjeblieft niet op spelfouten is ook geschreven op een iPhone)

Pluspunten

• Smart tv ingebouwd (Tizen os met veel functionaliteit)
  • 4K 144hz ips
  • HDMI 2.1
  • Ingebouwde speakers
  • Soort ambilight verlichting
  • Goedkoop
  • Uitstekende 28 inch tv 4K (zonder tuner)

Minpunten

• Besturingsysteem is geoptimaliseerd voor tv niet voor monitor
  • Tizen OS heeft nog geen support voor Ziggo Go App
  • Mist bron knop op remote

Ik heb deze monitor gekocht voor €415 tijdens black Friday voor in de slaapkamer die dient als monitor en tv. (Let alsjeblieft niet op spelfouten is ook geschreven met een iPhone)

De monitor kwam in een wat saaie doos die waarschijnlijk wel duurzaam is. Hij was netjes verpakt en er zit een HDMI 2.1 kabel bij.

Als je de monitor voor het eerst aanzet kan je hem met de meegeleverde usb c remote instellen of via de smartthings app gedaan, dus net als een nieuwe Samsung tv want dit ding draait op Tizen os. Ik heb hem ingesteld met de app en dit ging vlot. Er zit ook HDMI CEC op dus apparaten zoals de Chromecast tv kan je gewoon bedienen met de meegeleverde remote ( ja die gebruik ik helaas nog ondanks dat dit een smart monitor is, geen ondersteuning voor Ziggo Go). Als er een ps5 aan gekoppeld is en je zet de monitor aan dan gaat je ps5 ook automatisch aan.

Tizen Os werkt precies hetzelfde als op mijn Samsung QLED tv. Handig maar ook soms ook wat minder. Even snel schakelen tussen de bronnen zit er dus niet in. Tizen os is namelijk gemaakt voor de tv ervaring en niet voor een monitor. Voor diegene die dus geen ervaring hebben met Tizen os kan dit een nadeel zijn. Voordeel van Tizen is je hebt veel beeld en geluid instellingen, zelfs sommige die gebruik maken van AI.

De monitor heeft ingebouwde speaker, ze zijn slechter dan gemiddelde kleine Samsung Tv’s maar wel beter dan de meeste monitors die ingebouwde speakers hebben. Het kan dus nog net. De ingebouwde verlichting is een leuke toevoeging aan de monitor.

Ja en dan het beeld natuurlijk, die is echt fantastisch. Gamen op dit ding icm met ps5 is echt een genot. Hetzelfde is voor even heerlijk een Netflix film erop kijken, verwacht echter geen diep zwart of fantastische HDR. Er is ook een gaming functie die automatisch ingeschakeld wordt als een gaming console erop is aangesloten, die maakt ook een groot verschil. Beeld is een stuk vloeiender.

Als monitor aan een pc voor kantoor werk is hij ook uitstekend voor, let alleen wel op dat je steeds door Tizen os moet om een bron aan te klikken. Het gaat niet zo simpel als een normale monitor. Je went er gauw aan en als je al een Samsung Smart TV hebt die recent is verwacht ik dat je daar geen problemen mee zult hebben. Het was fijn geweest als er bron knop aanwezig was op de remote.

Eindconclusie, dit is een van de goedkoopste HDMI 2.1 4K monitoren en met smart tv als leuke toevoeging maakt dit een uitstekende keuze.

Update 30/11/2023: Er is een functie als er bron gedetecteerd wordt, dat hij dan automatisch schakelt daarnaartoe

Heb jij ook een Samsung Odyssey G7 G70B 28" (BG700EP) Zwart?

Dank voor het delen.

Vraag: als je in een Shooter strafet, blijft alles voor je dan scherp?
Hi, heb ik niet geprobeerd, de game bar die automatisch wordt ingeschakeld bij een console bijvoorbeeld maakt wel veel verschil uit. Ik merk dat het beeld vloeiender dan is. Ik denk dat je er ook geen zorgen over hoeft te maken.
Dank voor je reactie. Bedoel je het game menu, waarin je de reactie tijd op standaard, snel of extreme kunt zetten?
Klopt, maar het is meer dan gewoon menu. Bij E.A. FC 24 bijvoorbeeld merk ik dat de bal vloeiender rolt.