Corsair K70 Max, Qwerty US Review
Met de black friday de korting gepakt op deze op basis van reviews goede keyboard gekocht. Achteraf zou ik hem niet aanraden, zeker als men dit keyboard ook gebruikt voor regulier type werk.
Pluspunten
- Stevig en zwaar keyboard
- USB-C aansluiting
- Mooie LED verlichting
- Low latency
Minpunten
- Grijze keycaps niet de mooiste
- Aanslag toetsen veel te licht en afwijkend
- Toetsen te hoog
3 van 5 sterren (Voldoende)
Onlangs ter vervanging van mijn oude K95RGB de K70 max gekocht, de toetsen van mijn oude keyboard blijven soms wat hangen en de latency mag wel iets lager tijdens gaming. Van de oude K95 vond ik altijd al de toetsen net iets te hoog en iets teveel op elkaar zitten en alle makro toetsen gebruik ik achteraf niet. Vandaag de keuze voor de K70 max.
Echter de toetsen waren hiervan nog hoger en ondanks de demping van de K70 max, is het echt een rammelbak met typen. Een ander groot nadeel is dat de aanslag veel te licht is en bij verschillende toetsen ook nog behoorlijk wisselend. Ik ben dus geen fan van deze nieuwe switches.
Ik las ook achteraf reviews dat bij een te lage instelling van de aanslag registratie dat de latency van de nieuwe K70max veel hoger wordt dan van oude keyboards. Het lijkt er voor mij op dat dit meer een experiment is van Corsair en dan de vraag of ze hiermee doorgaan en naar de andere series uit gaan brengen, maar misschien niet met de beperkingen waar de K70max nu last van heeft.