€ 689,- bij bol Plaza

Apple iPhone 15, 128GB opslag Zwart Review

Bernilicious Newbie
26 november 2023, laatste update op 26 november 2023, 961 views Product gekocht

Apple iPhone 15, 128GB opslag Zwart

Pixel 8 ingeruild wegens belabberde accuduur, met name bij 4g. Dan voor een compacte telefoon maar naar Apple, nu Apple ook zo genereus is geweest om ons gebruikers te verblijden met USB C. Lang getwijfeld tussen de 15 Pro en de 15. Wat mij betreft zijn er drie voordelen die voor mijn gebruik (niet zware games ofzo, maar wel veel hotspot in de trein, en in de broekzak, goede foto's met normale camera) meewegen: gewicht, accuduur en dikte. En dat doet de 15 beter dan de Pro en zeker veel beter dan dan Pixel 8.

Pluspunten

• Accuduur (beter dan 15 pro)
  • Dikte (dunner dan 15 pro)
  • Gewicht (lichter dan 15 pro)

Minpunten

• 60 hz scherm
  • Ultragroothoek camera iets mindere kwaliteit

- De 15 is lichter dan de pro (hoor het van meerdere mensen die hem vasthouden dat ie echt best licht is, zit een apple finewoven hoesje om). Komende van een pixel 4a die superlicht is is dat een wat mindere overgang dan de toch relatief zware 15 pro/Pixel 8 (zijn even zwaar).

- De 15 is dunner waardoor die makkelijker in de broekzak past met een portemonnee er ook nog bij dan een pro. (wel iets breder maar de dikte is voor de broekzak hetgeen wat voor mij uitmaakt)

- Maar het belangrijkste, de accuduur is echt fantastisch. Zelfs zo goed dat je inclusief hotspotgebruik makkelijk met maximaal 80% laden (dat is in te stellen in iOS, blijkt), de dag door komt. Dat betekent weer dat de batterijdegradatie aanzienlijk minder zal zijn in deze instelling (tov tot 100% laden) terwijl het voor de praktijk niet uitmaakt. Dit is misschien net het verschil tussen de pro en de 15 die waarbij de eerste wellicht net niet de dag doorkomt.( De Pixel 8 kwam al niet de dag door met 100% en flink wat hotspotgebruik....)

Nadelen zijn er ook, 60hz, ofschoon het wellicht wel iets doet voor de accuduur, is iets minder fraai en de het camerasysteem is wat minder uitgebreid, alleen gebruik ik in 95% van de gevallen de normale camera die even goed is. Voor mij een puike aankoop.

Heb jij ook een Apple iPhone 15, 128GB opslag Zwart?

Ik heb mijn 15 pro teruggestuurd omdat ik echt totaal niet onder de indruk was van de batterijduur en camera ten opzichte van mijn 12 pro Max. En dat voor 1100 euro..

zit ook te denken aan de normale 15 omdat ik vermoed dat het high refresh rate van de pro ook niet meehelpt met de batterijduur. Camera gebruik toch niet veel meer, en die van de gewone 15 lijkt me prima. Jouw review heeft me in ieder geval het laatste zetje gegeven ;) thanks
Tsja, Ben super tevreden met mijn Pixel 8, maar op 5G gaat batterij wel stuk sneller leeg ja. Maar de dag haal ik wel.