€ 355,- bij Amazon.nl Marketplace

MSI Optix MAG274QRF-QD Zwart Review

26 november 2023, laatste update op 26 november 2023, 87 views Rapporteer
Product gekregen 0

Ik zeer tevreden met mijn keuze voor deze gamingmonitor. De combinatie van de indrukwekkende beeldkwaliteit, de soepele verversingssnelheid en de toevoegingen van G-Sync maken dit voor mij een uitstekende investering voor mijn desktopopstelling.

Pluspunten

• robuust gebouwd
  • G-Sync
  • hoge helderheid
  • goed ontworpen standaard
  • mooi en soepel beeld

Minpunten

• het standaard kleurprofiel is in eerste instantie vrij intens voor de ogen

Dit is mijn eerste kennismaking met een QHD-monitor met een snelheid van meer dan 60 Hz, en het voelt als een hele nieuwe ervaring. De monitorstandaarden zijn stevig en eenvoudig te structureren, wat het opzetten aangenaam maakt. Wat de monitor zelf betreft, is de kwaliteit uitstekend - geen dode pixels of zichtbare gebreken. Het enige probleem was dat de kleurverzadiging bij het uitpakken zo hoog was dat het bijna mijn ogen leken te verbranden. Gelukkig kon ik na wat onderzoek de kleurprofielen aanpassen, waardoor dit snel werd opgelost.

Ik ben normaal gesproken niet extreem kritisch als het gaat om beeldkwaliteit, gezien mijn eerdere ervaringen, maar deze monitor heeft mijn verwachtingen overtroffen. Of ik nu video's bekijk, games speel of films kijk, alles ziet er prachtig uit en de krachtig zijn uiterst soepel.

Aangezien ik deze monitor gebruik in combinatie met een desktop-pc, is de aanwezigheid van G-Sync voor mij een groot pluspunt. Dit heeft de enorme gaming-ervaring aanzienlijk verbeterd, met systematische beelden en geen enkele tranen. Het draagt echt bij aan de soepelheid en responsiviteit van het scherm.

Heb jij ook een MSI Optix MAG274QRF-QD Zwart?