€ 179,- bij Coolblue.nl

Trust GXT 714 RUYA Review

24 november 2023, laatste update op 24 november 2023, 423 views Rapporteer

De RUYA Gaming chair is een comfortabele stoel met veel verstelmogelijkheden. De stoel is geschikt voor mensen van gemiddelde lengte en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. De stoel is niet geschikt voor de hoogste eisen van ergonomie.

Pluspunten

• Mooi ontwerp
  • Comfortabel
  • Eenvoudig te monteren

Minpunten

• Niet optimaal ergonomisch

Nadat mijn vorige bureaustoel / gaming stoel de geest had gegeven was het tijd om over te stappen op een nieuwe model. Specifiek was ik op zoek naar een stoel die er fijn uitzag, nog fijner zou zitten en op de belangrijkste punten verstelbaar is. Dat denk ik met deze RUYA Gaming chair gevonden te hebben.

De stoel wordt gedemonteerd geleverd en moest ik eerst zelf nog in elkaar zetten. Dit kostte mij weinig moeite en binnen de kortste keren had ik de stoel gemonteerd. Daarna volgde het belangrijkste deel van het mogen testen van deze stoel: hoe zit de stoel en hoe goed is deze passend in te stellen voor mij?

Zelf ben ik met 1,83m iemand van gemiddelde lengte en dat paste heel goed bij deze stoel. Wat ik heel fijn vind is dat de rugleuning en armleuningen goed in te stellen zijn. De kussens voor in de rug en bij het hoofd zijn ook goed op de passende hoogte te plaatsen. Vaak zit ik meerdere uren op de stoel en ik moet zeggen dat ik dat zelfs dan nog steeds heel comfortabel vind. Wel willen de kussentjes wat indeuken bij langdurig gebruik en voelen die dan iets minder comfortabel. De kunstleren elementen kunnen in de zomer waarschijnlijk wat gaan plakken, maar ik vind deze elementen wel een fijne toevoeging aan het uiterlijk van de stoel.

Al met al vind ik het een fijne stoel die een goede prijs-kwaliteitverhouding kent. Wel moet ik zeggen dat de stoel niet aan de hoogste eisen van ergonomie voldoet, maar dat is ook iets waar Trust zelf ook heel duidelijk over is.

Heb jij ook een Trust GXT 714 RUYA?