€ 23,99 bij Proshop.nl

Yeelight LED Lightstrip Pro Review

3 december 2023, laatste update op 3 december 2023, 632 views Rapporteer

Een goede LED strip welke makkelijk in te stellen is. Doordat de Yeelight LED Lightstrip Pro verlengbaar is, zijn er veel mogelijkheden en toepasbaarheden te bedenken. Onder de TV kast, achter de bank, in de gamekamer, het kan allemaal.

Door de vele supported apps kun je deze strip in bijna elk slim huis gebruiken. Zelfs met Overwolf is de LED Strip te connecten zodat de LED strip reageert op je game!

Helaas kun je niet zien hoeveel stroom de Yeelight gebruikt heeft, maar dat kunnen ze misschien nog toevoegen in de volgende versie.

Is dit een aanrader? Absoluut! De prijs is misschien wat aan de hoge kant, maar je krijgt er een veelzijdige, makkelijk instelbare LED strip voor terug.

Pluspunten

• Makkelijk in te stellen met Yeelight
  • Genoeg apps die support bieden, zoals Google Home, Apple Home, Amazon Alexa, Overwolf
  • Uitbreiding is goed te betalen
  • Features zoals Gamesync en Muzieksync

Minpunten

• Prijzig voor het standaard formaat, zonder uitbreiding
  • Geen overzicht van verbuikte stroom

De smart lampen van Yeelight zijn makkelijk in gebruik zoals we gezien hebben in de review van de Yeelight YLQPD-0011 & YLQPD-0012. Hoe is dat voor een LED strip? De Yeelight LED Lightstrip Pro is aan de beurt voor de test. Is deze LED Lightstrip Pro het waard, of zijn er toch betere alternatieve?

Introductie & Specificaties

De Yeelight LED Lightstrip Pro is absoluut een mooi product om wat extra’s toe te voegen aan je huiskamer, gamekamer, of slaapkamer. Met een stabiele kleur, een flow van kleuren, of in synchronisatie met de muziek! De Yeelight LED Lightstrip Pro heeft veel opties om van echte meerwaarde te zijn. Met de mogelijkheid om te verlengen, is het eigenlijk overal toe te passen.

Specificaties:
Merk: Yeelight
Model: YLDD005
Lengte: 2 meter
Uitbreidbaar: Ja, tot 10 meter
Connectiviteit: WiFi IEEE 802.11 b/g/n 2.4GHz, BlueTooth 4.2 BLE
Operating Systems: Android 4.4+, iOS 10.0+
Features: Music Flow, Game sync, Stembediening, verlengbaar
Supported Apps: Google Home, Amazon Alexa, Apple Homekit, SmartThings, Overwolf, IFTTT, en nog meer
Luminous Flux: 200 lm
Kleuren: tot 16 miljoen kleuren
Rated Power: 5.1W (80in, 2m), 21W (400in, 10m)
Inhoud pakket: Yeelight Lightstrip Pro, Adapter (UK), Handleiding

De Yeelight LED Lightstrip Pro is verkrijgbaar bij Techpunt.nl!

Unboxing

De doos voor de Yeelight LED Lightstrip Pro is vrij groot. Zelf had ik verwacht dat de doos wat kleiner zou zijn, maar er moet natuurlijk wel een 2 meter lange LED strip in. Naast de LED Lightstrip Pro zit er nog een adapter voor de UK en EU in, de kabels en de adapter. Vrij lang, groot, en veel kabel naast de Yeelight LED Lightstrip Pro.

Hardware & Design

De Yeelight LED Lightstrip Pro is een zeer degelijk product. Het voelt goed aan en de adapter, of je nou de UK of EU gebruikt, klikt goed en stevig in het blok. De strip zelf voelt solide aan. De plakrand aan de achterkant is zeer handig en goed om de LED strip goed in positie te brengen.

Over de bouwkwaliteit valt zeker niks negatiefs te zeggen. Door het flexibele karakter van de strip kun je zelfs een bochtje om of hem precies zo plakken zoals je wilt. Het enige nadeel zijn de vrij lange kabels die je erbij hebt voordat de LED strip pas echt begint. Dat vond ik vrij lang.

Software

Voor de Yeelight LED Lightstrip Pro kun je zowel de Yeelight als de Mi Home app gebruiken. Yeelight (was)is een dochteronderneming van Xiaomi en werkt daarom ook op de Mi Home app. Deze apps zijn beide beschikbaar op zowel Android als iOS.

Vanuit de app kun je gemakkelijk de Yeelight LED Lightstrip Pro toevoegen aan je huis en gemakkelijk bedienen. Dit kan ook als je niet thuis bent. Via de apps kun je de helderheid aanpassen, timers instellen en verschillende scenario's maken.

Als je de Yeelight app wilt gebruiken, zoals ik gedaan heb, dan heb je wel de Mi Home app nodig om in te loggen in de Yeelight app. Deze zijn aan elkaar gelinkt, maar de Yeelight App vind ik er net wat mooier uit zien. De Mi Home app kun je na het linken verwijderen.
Hoe maak je verbinding?
Het toevoegen is heel simpel. Eerst sluit je de Yeelight LED Lightstrip Pro aan op de adapter. Via de Mi Home of Yeelight app druk je op het + icoontje, kies wel eerst het Apparaten menu onderin. Daarna gaat de app direct zoeken en wordt de Yeelight LED Lightstrip Pro vrijwel direct gevonden. Je hoeft niet, zoals vroeger, eerst de lamp 3x uit en aan te zetten. Zorg wel dat je op een 2.4GHz WiFi netwerk zit, anders werkt het niet.

Hierna duurt het ongeveer 10 tot 15 seconden voor de verbinding is gemaakt. Je kunt een naam geven aan de lamp, bijvoorbeeld LED Strip TV, en je bent klaar! De Yeelight LED Lightstrip Pro is gelinkt en je kunt hem nu bedienen vanuit de app.

Yeelight & Mi Home App
Je kunt de lampen ook gebruiken via de Mi Home app, maar dat raad ik af. Zelf kreeg ik de lamp namelijk niet geconnect op de Mi Home app. Hij gaf aan dat het via Apple Home moest, maar dat werkte echt totaal niet.

Qua functionaliteit zijn ze hetzelfde, maar de Yeelight app werkt beter om apparaten toe te voegen en vind ik er mooier uitzien in gebruik. Makkelijke keuze voor mij!

Features

Van de Yeelight YLQPD-0011 & YLQPD-0012 wisten we al dat er meer features in zaten, en gelukkig is dat ook het geval bij de Yeelight LED Lightstrip Pro. Je kunt hem syncen met de muziek, met je game setup, en verlengen!
Muzieksync
Zoals bij de Yeelight lampen, kun je de Yeelight LED Lightstrip Pro laten syncen op de muziek. Zodra je muziek afspeelt via de telefoon, kun je de microfoon gebruiken om de LED Strip mee te laten “bewegen” op de muziek. Een leuke feature voor feestjes!
Gamesync
Net zoals met de muziek, kun je de Yeelight LED Lightstrip Pro syncen met je games en het geluid van de games. Zelf heb ik dit helaas niet kunnen testen omdat ik geen game setup heb, maar met Overwolf is dit in te stellen. Mocht je je gamekamer beter willen maken, de Yeelight LED Lightstrip Pro is een absolute must-have.
Verlengbaar
Standaard komt de Yeelight LED Lightstrip Pro in een 2 meter-versie. Opzich een prima lengte in de meeste gevallen, maar zou je bijvoorbeeld je hele plafond willen doen, dan moet je hem verlengen. Laat dat nou net mogelijk zijn met de Yeelight LED Lightstrip Pro. Je kunt verlengstukken kopen en de Yeelight LED Lightstrip Pro tot 10 meter laten groeien!

In Dagelijks Gebruik

Zelf ben ik zeer tevreden over de Yeelight LED Lightstrip Pro. Door mijn zwevende televisie meubel heb ik de LED strip onder het meubel gehangen en het geeft wel een mooi effect! Met de kleuren en Flow-optie kun je er net wat meer mee dan het alleen een lichtpunt laten zijn.

Het instellen gaat makkelijk en door de connectie met Google Home kan ik alles via de Google Home speakers bedienen. Handig, simpel, en een leuke gadget! De scenario's zijn leuk, je kunt je eigen scenario's maken, en de slider om met de kleuren te spelen is erg makkelijk in gebruik. Het enige wat ik wel zou willen zien is hoeveel kWh de Yeelight LED Lightstrip Pro verbruikt heeft op een dag.

Is de Yeelight LED Lightstrip Pro voor iedereen geschikt? Qua gebruik, hoe gemakkelijk het in te stellen is, de features, en hoe de LED strip werkt zou ik zeker ja zeggen. Het is echter wel een beetje een niche product. Niet iedereen wilt een LED strip of weet wat te doen met een LED strip.

Het enige wat ik echt mis is het verbruik inzichtelijk maken. Dat zou een goede extra toevoeging zijn met het oog op duurzaamheid. Ook vind ik de kabels van de adapter behoorlijk lang voordat de Yeelight LED Lightstrip Pro pas begint. In mijn optiek kan dat wat korter.

Heb je er echter een idee mee? Zoals ik onder mijn televisie meubel, rondom je gamebureau, of achter de bank/kast? Absoluut een aanrader. De features zijn goed, de Yeelight LED Lightstrip Pro is te linken met Overwolf om de LEDs mee te laten bewegen op de game die speelt, of met Muziekflow kun je er thuis echt een feestje van maken.

Heb jij ook een Yeelight LED Lightstrip Pro?

Deze heeft zo te zien geen gradient (toont 1 kleur) ?