Samsung Neo QLED QN85C 65" Zwart Review

22 november 2023, laatste update op 22 november 2023, 3.464 views Rapporteer

Na 3,5 jaar ging onze series 7 van Samsung kuren vertonen met steekpenningen beeld. Vanwege het geluid wilde iets soort gelijks terug maar wel een beeld maatje groter (ivm grotere woning). Via Samsung zelf nog goedkoper kunnen krijgen dan tweakers in de prijsvergelijker voor black Friday had staan!

Pluspunten

• Super scherp beeld

Minpunten

• Je kan moeilijk bij de aansluiting als deze aan de muur hangt
  • Geen chromecast ingebouwd

Waarom gekozen voor deze tv?
6 speaker waardoor nog geen geluidsbar nodig.
Wilde een iets groter scherm (van 55 naar 65) ivm de afstand. Deze maat voldoet nu goed groter was een beetje teveel geweest. Het beeld is super scherm en ook de 4K verwerking is veel beter dan bij mijn oude Samsung series 7 (met connectbox).
Na ook een nieuwe muurbeugel geplaatst te hebben was het lastig om de aansluiting te bereiken en moest even goed puzzelen om de chromecast er achter te plaatsen. Hij hangt nu wel mooi strak tegen de muur.
In vergelijk met de tv die ik had is het menu voor basis dingen makkelijk te hanteren echter als je wat verder in het menu wilt zie je even goed moeten zoeken. Ik was ook heel benieuwd naar de kalibratie die het systeem zelf uitvoert. Hier ben ik redelijk tevreden mee ondanks dat hij ook al goed uit de doos kwam. De ingebouwde smart hub is handig voor de wasmachine en droger die 2 verdiepingen hoger staan. Het automatische geluid aanpassing bevalt eigenlijk ook wel goed gesprekken hoor je duidelijk als of je er naast staat. Overal zijn we er nu na de eerste week heel erg tevreden mee. Hopelijk blijft dat zo en gaan we verder op onderzoek uit naar alle instellingen en verfijningen.

Heb jij ook een Samsung Neo QLED QN85C 65" Zwart?

hoe is de kijkhoek van de tv ben van plan deze te kopen de 1 zegt het is een VA paneel en verkleurd als je een beetje van de zijkant kijkt, de andere zeggen het is een IPS-ADS paneel met goede kijkhoek.

Wat zijn jou bevindingen
Ik durf niet te zeggen welk paneel er in zit, maar het ziet er vanaf de zijkanten nog steeds heel goed uit. Hebben de eettafel er schuin naast staan en vandaar is het zonder enig verschil goed te zien.
Ik heb deze TV op het oog als vervanger voor mijn TV uit 2015, en zo te lezen is dat een goede vervanger.
Je geeft hem 4 sterren, wat ontbreekt er voor de 5e ster?
Dat is dan vooral software matig dat ik het menu vrij omslachtig vind en je niet makkelijk bij alle instellingen komt. Omdat dit wat verder weg is gestopt.
Ok helder, goed om te weten.